Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τον «αμετανόητο» Αλέξη Κούγια

«Δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου»

Must Read

Έντονη η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, μετά τη λεκτική επίθεση του Αλέξη Κούγια σε δημοσιογράφο που κάλυπτε τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «αμετανόητο» τον Αλέξη Κούγια, που «εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές».

Κάλεσε μάλιστα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να επιληφθεί του θέματος, καθώς «δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
«Αμετανόητος ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξακολουθεί να επιτίθεται κατά δημοσιογράφων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις να επανέλθει στην τάξη.

Το τελευταίο κρούσμα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο οποίος, εντός της δικαστικής αίθουσας, δέχθηκε απρόκλητη και σκαιότατη επίθεση, φραστική και παρ’ ολίγο και σωματική, από τον εν λόγω δικηγόρο κατά την κάλυψη δίκης, που απασχολεί την επικαιρότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις επιθέσεις που ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξαπολύει κατά δημοσιογράφων με ανάρμοστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις, απειλές και αγωγές.

Πρόσφατα, μάλιστα, απευθυνθήκαμε στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζητώντας να επιληφθεί και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, το οποίο, δεν προσβάλλει μόνον τους επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη με βάση τις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας, αλλά δυσφημεί το δικηγορικό επάγγελμα και αποτελεί πλέον πρόκληση για το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό, το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τον Δικηγορικό Σύλλογο να επιληφθεί πάραυτα του ζητήματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This