«Η γη της ελιάς» spoiler: Ο Αλέξης γίνεται έξαλλος και χτυπάει τη Μυρτάλη

Ο Κωνσταντίνος σώζει τη ζωή του Λυκούργου

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις της σειράς «η γη της ελιάς» και ακόμη πιο καθηλωτικά πρόκειται να είναι τα επόμενα επεισόδια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού MyTV, στο επόμενο επεισόδιο θα δούμε την Μυρτάλη να έχει πάρει την απόφαση να φύγει μακριά από όλους και ειδικά από τον Αλέξη. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, η Μαρίνα προσπαθεί να την πείσει να μείνει στη Μάνη, όμως εκείνη είναι ανένδοτη και ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Ελβετία.

Μάλιστα, ύστερα από διάφορες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, η κοπέλα πουλάει τις μετοχές της στον Μάνο και στον Ισίδωρο και εκείνοι με τη σειρά τους ενημερώνουν την Αθηνά, η οποία σκοπεύει να αγοράσει κρυφά το 10% από αυτές. Από την άλλη, ο Αλέξης αντιλαμβάνεται ότι η συμπεριφορά της συντρόφου του το τελευταίο διάστημα είναι παράξενη και εξοργίζεται όταν ανακαλύπτει ότι κάνει κινήσεις πίσω από την πλάτη του.

Μάλιστα, πάνω σε έναν καβγά του ζευγαριού, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου και ο Αλέξης χτυπάει για πρώτη φορά τη Μυρτάλη. Η κοπέλα, μετά τον ξυλοδαρμό της, είναι σοκαρισμένη και φοβισμένη, ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται ότι η ζωή της βρίσκεται πλέον σε μεγάλο κίνδυνο.

Παρά τον τρόμο που νιώθει, όχι μόνο δεν εγκαταλείπει το σχέδιό της αλλά επισπεύδει τις διαδικασίες για τη μετακόμισή της στην Ελβετία.

Ο Κωνσταντίνος σώζει τη ζωή του Λυκούργου.

Δύσκολες ώρες φαίνεται να περνάει ο Λυκούργος, αφού σύμφωνα με το TV24, μετά τη στενοχώρια που πέρασε με την Ισμήνη, δείχνει να επανακτά το κέφι του αλλά στα καλά καθούμενα ένας αιφνίδιος πόνος κοντά στο σημείο της καρδιάς, έρχεται να ταράξει την ηρεμία του.

Ο Λυκούργος πέφτει κάτω αναίσθητος και η Χάιδω έντρομή καλεί ασθενοφόρο καθώς πιστεύει ότι μπορεί να έχει πάθει έμφραγμα. Αμέσως μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφού αποκλείουν πρόβλημα στην καρδιά, τον υποβάλλουν σε εξετάσεις. Ολοι βρίσκονται δίπλα του και ανησυχούν, καθώς η εικόνα του δεν είναι καλή. Κάποιες από τις εξετάσεις βγαίνουν και ο γιατρός ανακοινώνει στην Ισμήνη και τη Χάιδω τα δυσάρεστα νέα για τον Λυκούργο: «Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Το ήπαρ του είναι κατεστραμμένο και η ζωή του κινδυνεύει άμεσα»

Η Ισμήνη καταρρέει. O πατέρας της είναι το στήριγμά της, ειδικά τώρα που έχει χωρίσει με τον Κωνσταντίνο: «Αν πάθει κάτι ο πατέρας μου, δεν θα αντέξω», λέει μέσα σε αναφιλητά. Στο μεταξύ, τα νέα μαθαίνονται σε όλο τo χωριό για την άσχημη κατάσταση της υγείας του Λυκούργου και όλοι βυθίζονται στη θλίψη. Παράλληλα, τόσο η Χάιδω όσο και ο Στάθης προσπαθούν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να του συμπαρασταθούν: «Ολο θα πάνε καλά, Λυκούργε, μην ανησυχείς, οι γιατροί θα κάνουν ό,τι χρειάζεται», τον ενθαρρύνουν. Την ίδια ώρα ο Κωνσταντίνος που φυσικά έχει μάθει τα δυσάρεστα, αψηφά τα πάντα και πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δει τον πρώην πεθερό του αλλά και για συμπαρασταθεί στην Ισμήνη. Η εμφάνισή του όμως την ταράζει: «Γιατί ήρθες; Δεν σε θέλω εδώ, σήκω και φύγε τώρα», του τονίζει αλλά εκείνος αρνείται να γυρίσει την πλάτη στον πρώην πεθερό του: «Δεν υπάρχει περίπτωση, τον Λυκούργο τον αγαπάω και τον σέβομαι, θα μείνω και για ό,τι χρειαστεί θα είμαι εδώ», της απαντάει.

Λίγο αργότερα ο γιατρός τους ανακοινώνει ακόμα πιο δυσάρεστα νέα: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν υπάρχει φαρμακευτική αγωγή στο στάδιο που είναι. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος», τους λέει και αμέσως αρχίζουν να σκέφτονται ποιοι μπορούν να εξεταστούν ώστε να δουν αν υπάρχει συμβατότητα για να βρεθεί ο δότης. Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν τον Λυκούργο είναι και ο Φίλιππος: «θέλω να κάνω κι εγώ την εξέταση. Μακάρι να μπορώ να γίνω εγώ δοτής», λέει, αλλά η Βασιλική προσπαθεί να τον αποτρέψει από αυτή την απόφαση: «Αγάπη μου, μήπως να το ξανασκεφτείς; Δεν είναι κάτι απλό να δώσεις κομμάτι από το συκώτι σου», του επισημαίνει.

Την ίδια ώρα ο Λυκούργος έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής του, ζητάει να μιλήσει στον Κωνσταντίνο: «θέλω να φέρετε τον Κωνσταντίνο, θέλω να συντάξω τη διαθήκη μου», τους λέει και όντως προχωράει στη σύνταξη της διαθήκης του, έχοντας ως μάρτυρα τον Στάθη. Παράλληλα ο Λυκούργος μαθαίνει ότι πρέπει να κάνει μεταμόσχευση ήπατος, αλλά δεν δέχεται να γίνει κάποιος από τους κοντινούς συγγενείς δότης: «Σας παρακαλώ, δεν θέλω να μπει κανείς σας σε κίνδυνο και ταλαιπωρία. Το ακούσατε; Κανείς δεν θέλω από εσάς να γίνει δότης», τους ξεκαθαρίζει. Όμως η Μαργαρίτα εμφανίζεται και λέει: «θα γίνω εγώ δότρια. θα κάνω τώρα κιόλας τεστ συμβατότητας για τον Λυκούργο» και η κίνησή της αυτή αφήνει άφωνο τον Φίλιππο.

Δυστυχώς όμως τα νέα για τον Λυκούργο είναι άσχημα, καθώς το αποτέλεσμα των εξετάσεων δείχνει ότι δεν υπάρχει συμβατός δότης. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν από τους πρώτους εθελοντές δότες, και η Ισμήνη, η Χάιδω και ο Χρήστος τελικό δεν είναι συμβατοί. Έτσι πλέον όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Στάθη και τη Μαργαρίτα: «Μακάρι να μπορεί κάποιος από αυτούς, δεν μας έμεινε πια καμιά ελπίδα», λένε με δάκρυα στα μάτια.

O Λυκούργος, από την άλλη, δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι το τέλος πλησιάζει και αφού έχει ήδη κάνει τη διαθήκη του, στη συνέχεια εκλιπαρεί τον Κωνσταντίνο να τα βρουν ξανά με την Ισμήνη: «Το μόνο που θέλω και σου αφήνω ευχή και κατάρα, να τα ξαναβρείτε με την κόρη μου. Τώρα πια δεν θα έχει κανέναν. Δεν θέλω να μείνει μόνη με ένα παιδί Σε παρακαλώ, Κωνσταντίνε», του τονίζει. Λίγο αργότερα κι αφού οι ελπίδες τελειώνουν, ένας ανώνυμος δότης εμφανίζεται, που δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο. Πηγαίνει κρυφά και ζητάει να κάνει τεστ με την προϋπόθεση να μη μάθει κανείς τίποτα. O γιατρός αμέσως τους ανακοινώνει ότι τίποτα δεν χάθηκε και ότι βρέθηκε κάποιος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει. Ετσι οι ελπίδες για την υγεία του Λυκούργου αναπτερώνονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This