Πώς… ψήφισαν οι τηλεθεατές τη βραδιά των εκλογών

Must Read

Οι δεύτερες εκλογές 2023 μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού την Κυριακή και η τηλεθέαση «ψήφισε» και αυτή στο τηλεβαρόμετρο της Nielsen και έβγαλε νικητή το ζάπινγκ, θα έλεγε κανείς, αφού το αγαπημένο κανάλι των τηλεθεατών δεν ήταν ένα αλλά περισσότερα, τα οποία βγήκαν και κερδισμένα σε διαφορετικά κοινά.

Ο Σκάι κέρδισε στο γενικό σύνολο και το Mega στο νεανικό αντίστοιχα, ενώ ο ΑΝΤ1 κατάφερε και στις δύο κατηγορίες να βγει σταθερά δεύτερος με ελάχιστη διαφορά. Αναλυτικά, λοιπόν, και σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, στην εκλογική βραδιά στο γενικό σύνολο τερμάτισε πρώτος ο Σκάι με ποσοστό 14,5% και από κοντά ο ΑΝΤ1 με 14,1%. Ακολούθησαν Mega με 13,6%, Alpha με 12,2%, Open με 5,8%, ΕΡΤ1 με 4,4% και STAR με 3,9%.

Κερδισμένο στο νεανικό κοινό ήταν το Mega, καθώς ο μαραθώνιος που παρουσίασαν η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Νίκος Ευαγγελάτος συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό στο δυναμικό κοινό, με 13,6%.

Ακολούθησαν ο ΑΝΤ1 με 11,9% και ο Alpha με 11,7%, που σχεδόν ισοφάρισαν, και ο Σκάι με 10,9% στη συνέχεια. Το Open άγγιξε το 6%, το Star συγκέντρωσε 4,9% και η ΕΡΤ1 3,8%.

Εν τω μεταξύ, από το Mega και τον Alpha είδαν τα exit pοlls. Μεταξύ 18.45 και 19.15, η αναμονή για τα exit polls αλλά και η ανάλυση αυτών χάρισαν την πρώτη θέση στο Mega (στο δυναμικό κοινό), ενώ στο γενικό σύνολο στον Alpha. Οι μετρήσεις στο δυναμικό κοινό για τα exit polls διαμορφώθηκαν ως εξής: Mega 16,8%, Alpha 14,8%, Σκάι 11,6%, ΑΝΤ1 9,0%, Open 6,2%, Star 4,4% και ΕΡΤ1 2,8%.

Οι μετρήσεις στο γενικό σύνολο για τα exit polls έφεραν την πρωτοκαθεδρία στον Alpha με 15,3% και στη συνέχεια είχαμε τον Σκάι με 14,4% και το Mega με 13,9%, τον ΑΝΤ1 με 13,2%, το Open με 5,8%, την ΕΡΤ1 με 4,2% και το Star με 3,9%.

Τα ευτράπελα

Από τα ωραία της τηλεοπτικής εκλογικής βραδιάς ήταν σίγουρα η εμφάνιση του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο πάνελ του Σκάι, που μίλησε για την κρίση στην εστίαση. Στον Αlpha, ο Αντώνης Σρόιτερ προτού ανακοινώσει τα exit polls έδωσε βήμα σε αγαπητούς ηθοποιούς, όπως ο Απόστολος Γκλέτσος, να σχολιάζουν τις εκλογές του ΤikΤok.
Με το που έπεσαν οι πρώτες κάρτες των exit polls ο Αδωνις Γεωργιάδης άρχισε την κούρσα των εμφανίσεων από τον ΑΝΤ1 στο Open, τις πρώτες θέσεις στα τηλεοπτικά στούντιο έπιασαν οι Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, Βορίδης, Κεφαλογιάννη, ενώ η Λιάνα Κανέλλη παραλίγο να πλακωθεί στον αέρα με τον Νίκο Ευαγγελάτο όταν της έκανε πλάκα για τις καρδούλες του κ. Κουτσούμπα. Αλλά και ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε μια παρεξήγηση με τη Ρένα Δούρου, που λύθηκε στον αέρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This