Στην φυλακή ο διευθυντής των «Παραπολιτικών» Δημήτρης Φουρλεμάδης, για σκάνδαλο με ΜΚΟ

Καταδικάστηκε σε 8ετή φυλάκιση, για υπεξαίρεση εκατομμυρίων που προορίζονταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη

Must Read

*Αναδημοσίευση από documentonews.gr

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε σε δεύτερο βαθμό στο Γενικό Διευθυντή Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά, Δημήτρη Φουρλεμάδη για υπεξαίρεση εκατομμυρίων που προορίζονταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του militaire.gr, το επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος του Alpha καταδικάστηκε από το Εφετείο για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία.

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης γενικός διευθυντής του Ομίλου των «Παραπολιτικών» δικαζόταν για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία, καθώς οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950. Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλλει στο Δημήτρη Φουρλεμάδη ποινή κάθειρξης 16 ετών για υπεξαίρεση.

Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορούσε σε προκαταβολή επιχορήγησης ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι, πρόγραμμα που τελικά δεν εκτελέστηκε. Η τελεσίδικη καταδίκη του Φουρλεμάδη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο Twitter:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This