Έγινε κι αυτό: Η ΕΡΤ κατήγγειλε το ΡΙΚ στην EBU με αφορμή τη Eurovision!

Στον «αέρα» η... έμπνευση των Κύπριων να τούς εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό τραγουδιού ο νικητής του νέου «Fame story»

Must Read

«Πεδίο μάχης» ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο αναδεικνύεται ο… διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, με την (ελληνική) ΕΡΤ να καταγγέλλει το (κυπριακό) ΡΙΚ, για την απόφασή του να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει του χρόνου τους Κύπριους μέσα από το νέο «Fame story»!

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του politis.com.cy, το ΡΙΚ φοβόταν ενδεχόμενο «μπλόκο» από το Omega, λόγω συνεργασίας τους με το Star Ελλάδας για την προβολή του «Fame story», ωστόσο εκείνη που, τελικά, βάζει βέτο είναι η ΕΡΤ, η οποία και επικαλείται θέματα… εδαφικής επικράτειας της διοργάνωσης του διαγωνισμού. Φτάνει δε στο σημείο να εμπλέξει στην όλη ιστορία και την Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU), φέρνοντάς την προ των «ευθυνών» της και απειλώντας μέχρι και με αποχώρηση από την ένωση.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ΡΙΚ σε συνεργασία με την ελληνική δισκογραφική εταιρεία Panik Records έχει αποφασίσει πως ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision για το 2024 θα είναι ο νικητής του talent show «Fame story» που θα γίνει σε στούντιο στην Ελλάδα. Το show θα προβληθεί στο Star Ελλάδας, ενώ στην Κύπρο θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ. Ωστόσο, η ΕΡΤ κατήγγειλε το ΡΙΚ στην παραγωγό του διαγωνισμού EBU, ζητώντας εξηγήσεις επειδή… αφήνει μέλος της (το ΡΙΚ), να διοργανώνει διαγωνισμό σε άλλη επικράτεια από αυτήν που της επιτρέπεται για να βρει τον εκπρόσωπό της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Κίνδυνος αποκλεισμού

Πέρα από το… διπλωματικό επεισόδιο που φαίνεται πως προκαλείται με την συγκεκριμένη καταγγελία, εφόσον υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων για αναμετάδοσή τους στις δύο χώρες, στην περίπτωση που η EBU κάνει δεκτή την καταγγελία της ΕΡΤ, το ΡΙΚ κινδυνεύει, πλέον, με αποκλεισμό τόσο από τον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού, όσο και από την EBU, εάν δεν κάνει πίσω.

Θυμίζουμε πως η EBU δεν είναι «απλώς» υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της Eurovision, αλλά είναι ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί 112 δημόσιες ραδιοτηλεοράσες σε 54 χώρες, φροντίζοντας τα μέλη της να έχουν πλήρη πρόσβαση σε παγκόσμιας εμβέλειας περιεχόμενο από αποκλειστικά αθλητικά δικαιώματα (Euro, Ολυμπιακοί), έως ανταλλαγές για ειδήσεις, μουσική και προγράμματα για παιδιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This