Ντροπή! Δεν μεταδίδει η ΕΡΤ τη Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά – Σφοδρές αντιδράσεις

Οργή των εργαζομένων για τη διοίκηση Ζούλα – Στάγκου

Must Read

Οργή έχει προκαλέσει η στάση της ΕΡΤ να μην καλύψει τηλεοπτικά τη Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, την ώρα που στην κρατική τηλεόραση μπορεί κανείς να παρακολουθήσει… ό,τι δεν έχει φανταστεί. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ αρνήθηκε επικαλούμενη… υψηλό κόστος, παρά τη θετική στάση της ΕΡΤ3.

Με σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης Ζούλα – Στάγκου, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν απουσία της κρατικής τηλεόρασης από δύο μέρη στα οποία τιμάται και γιορτάζει ολόκληρος ο Ποντιακός Ελληνισμός, την Τραπεζούντα και το Βέρμιο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε τη διοίκηση Ζούλα – Στάγκου.

Με μια ακόμη ακατανόητη και αλλοπρόσαλλη απόφαση και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την τηλεοπτική κάλυψη της Θείας Λειτουργίας την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, μια ημέρα ιδιαίτερη και συγκινησιακά φορτισμένη για τον Ελληνισμό του Πόντου και όχι μόνο, τα κέντρα και τα παράκεντρα της διοίκησης αποφάσισαν την ακύρωσή της χωρίς να ενημερώσουν κανέναν.

Την τηλεοπτική κάλυψη όλα τα τελευταία χρόνια την αναλάμβανε η ΕΡΤ3.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση της ΕΡΤ χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση αλλά με διαρροές του στυλ «λάβαμε ακριβή προσφορά» στερεί από τον Ελληνικό λαό και όλο τον Ορθόδοξο κόσμο ανά την υφήλιο μέσα από το ΕΡΤ world την δυνατότητα παρακολούθησης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Κατά την γνώμη μας τέτοιες αποφάσεις προσβάλλουν την παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αργά αλλά σταθερά Ζούλας-Στάγκος αφαιρούν θεμελιώδη κομμάτια της παραγωγής της ΕΡΤ3, ώστε να επιφέρουν την πλήρη απαξίωσή της στο τηλεοπτικό κοινό.

Εσχάτως αφαίρεσαν και τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις από την ΕΡΤ3 κάνοντας ολοφάνερο αλλά όχι αποδεκτό το δόλιο σχέδιό τους.

Άραγε η Κυβέρνηση και ο εποπτεύων Υπουργός εγκρίνουν τέτοιες αποφάσεις και συμπεριφορές;»

Έκκληση Βαρθολομαίου

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τα ύπουλα παιχνίδια των Τούρκων με την Παναγία Σουμελά, τελικά δόθηκε ειδική γραπτή άδεια για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε έκκληση στα τηλεοπτικά μέσα να καλύψουν τη Θεία Λειτουργία.

«Φέτος, τη λειτουργία μας αυτή δεν θα την καλύψουν οι τηλεοράσεις όπως άλλες χρονιές, αλλά ελπίζουμε να βρεθεί ένα ιδιωτικό κανάλι ή ένας τηλεοπτικός φορέας, ο οποίος θα θελήσει να αναλάβει» είχε δηλώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και τόνισε: «Δεν είναι δα και κανένα αστρονομικό ποσό για να μεταδοθεί η Λειτουργία, όχι για να προβληθεί ο Πατριάρχης και οι εκκλησιαζόμενοι την ημέρα εκείνη στην Παναγία Σουμελά, αλλά για να μπορέσουν οι απανταχού της γης αδελφοί μας να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία σε αυτόν τον ιερότατο για αυτούς χώρο, που είναι το παλλάδιον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This