Πρετεντέρης σε Τζίμα: «Ρε συ Ράνια, με ρώτησες και σου απάντησα» – Κόντρα on air για Κικίλια και βοήθεια της ΕΕ

Ανέβηκε το θερμόμετρο στο δελτίο του MEGA για μια ακόμη φορά

Must Read

Για μια ακόμη φορά μέσα από τα MEGA Γεγονότα σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν η Ράνια Τζίμα και ο Γιάννης Πρετεντέρης στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων την Τρίτη τόσο οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια όσο και η χρηματική βοήθεια που λαμβάνει η χώρα για τις φυσικές καταστροφές από την ΕΕ ανέβασαν κατακόρυφα το θερμόμετρο στην συζήτηση.

Λίγο πριν από τις νεότερες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η Ράνια Τζίμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κικίλιας μίλησε πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Τον ρώτησε ο κ. Χατζηνικολάου εάν σκέφτεται ή έχει σκεφτεί να παραιτηθεί και είπε, «εγώ δεν φυγομαχώ, δεν παραιτούμαι, είναι βεβαίως στα χέρια του πρωθυπουργού από κει και πέρα οι χειρισμοί». Ακούγοντας τον κ. Κικίλια ουσιαστικά είπε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ευθύνη» προσέθεσε η Ράνια Τζίμα.

«Εντάξει, ο καθένας μπορεί να θεωρεί ότι θέλει για τον εαυτό του και είναι δικαίωμά του. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Αυτήν την στιγμή, σήμερα, πήραμε την μεγαλύτερη βοήθεια που έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για φυσικές καταστροφές. Λέμε 2,25 δισ. συν άλλα 300 εκατομμύρια του χρόνου, που υποσχέθηκε η κα. Φον Ντερ Λάιεν» τόνισε ο Γιάννης Πρετεντέρης με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων να σπεύδει προς διόρθωση: «Πάντως δεν είναι 2,25. Συγγνώμη. Είναι 250 εκατομμύρια από τα προηγούμενα ΕΣΠΑ».

Γ.Π.: Όπως και να το μετρήσεις τόσο βγαίνει, Ράνια.

Ρ.Τζ.: Μισό λεπτάκι. Αυτά είναι τα καινούργια χρήματα. Πραγματικά, καινούργια. Είναι 650 και 400 από το κονδύλι των φυσικών καταστροφών. Το 1,6 είναι από τα ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, χρήματα που θα πήγαιναν αλλού. Δικά μας χρήματα που θα τα παίρναμε.

Γ.Π.: Όχι, όχι. Δεν είναι από αυτά.

Ρ.Τζ.: Ε, πώς δεν είναι;

Γ.Π.: Όχι, είναι πρόσθετα χρήματα τα οποία παίρνουμε.

Ρ.Τζ.: Δεν είναι πρόσθετα.

Γ.Π.: Λοιπόν, είναι πρόσθετα και είναι 2,25. Θα κάτσουμε τώρα να μετράμε;

Ρ.Τζ.: Δεν είναι 2,25!

Γ.Π.: Ε, αφού είναι; Τι να κάνουμε τώρα;

Ρ.Τζ.: Είναι 650 εκατομμύρια καινούργια χρήματα καθαρά. Τα υπόλοιπα είναι χρήματα που θα έφταναν στην χώρα και μάλιστα ουσιαστικά θα πήγαιναν σε άλλες επενδύσεις, σε άλλες υποδομές, σε άλλα αναπτυξιακά έργα και τώρα δεν θα μπορέσουν να πάνε.

«Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Άρα έχουμε 2,250 για να μοιράσουμε» επέμεινε ο Γιάννης Πρετεντέρης για αν δεχθεί ένα βλέμμα από την Ράνια Τζίμα και να συνεχίσει ως εξής: «Αυτά τα 2,250 δεν μπορεί να είναι υπόθεση ούτε ενός υπουργού ούτε μιας κυβέρνησης. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, χρειάζεται ο πρωθυπουργός ένα όργανο που θα διαχειριστεί όλη αυτή την διαδικασία ανασυγκρότησης».

Ρ.Τζ.: Άρα, Γιάννη, αυτό που λες είναι ότι χρειάζεται μια διακομματική συναίνεση;

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This