Εκτός ΕΡΤ η Τασούλα Επτακοίλη: «Καρφιά» για τον Ζούλα και τα ζώα στα ρημαγμένα καταφύγια της Θεσσαλίας

Τι απαντάει η Λίνα Παπαδάκη

Must Read

Κόβεται η εκπομπή της Τασούλας Επτακοίλης «Πλάνα με ουρά», στην ΕΡΤ, με την παρουσιάστρια να αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης.

Σε ανάρτησή της η παρουσιάστρια της εκπομπής με θέμα τα ζώα σημειώνει: «Τα «Πλάνα με ουρά» δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ. Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το λέω γιατί τα μηνύματά σας είναι πολλά και δεν μπορώ να μην απαντώ. Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου».

Μάλιστα, η ίδια ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Ζούλα για την «αρχική» όπως λέει εμπιστοσύνη που της έδειξε, αφήνοντας υπονοούμενα για την μετέπειτα στάση του: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης, ειδικά τον Konstantinos Zoulas και τη Λίνα Παπαδάκη για την (αρχική) εμπιστοσύνη και, κυρίως, όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας σ’ αυτή την προσπάθεια» έγραψε η Τασούλα Επτακοίλη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ που σχεδίαζε να κάνει για τα πρώτα επεισόδια της σεζόν, με θέμα τα ζώα στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα καταφύγια: «Θέλαμε τα πρώτα μας καινούργια επεισόδια να είναι στη Δαδιά και στην Αλεξανδρούπολη. Από τη Χρυσούπολη εθελοντές μας έστειλαν ένα συγκινητικό βίντεο για να μας προσκαλέσουν να δούμε το νέο τους καταφύγιο. Θα πηγαίναμε και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας. Τι συμβαίνει, άραγε, σήμερα στα ρημαγμένα καταφύγια; Τι απέγιναν τόσα ζώα; Ποιος ξέρει… Στενοχωριέμαι αλλά αυτό συμβαίνει, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στη ζωή: οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Ο κύκλος αυτής της εκπομπής ίσως ανοίξει ξανά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό» σημείωσε η παρουσιάστρια και κατέληξε:

«Από τις εκατοντάδες φωτογραφίες των γυρισμάτων αποφάσισα να σας αποχαιρετήσω με αυτήν: η φρικτά κακοποιημένη σ’ ένα ελληνικό χωριό Οφήλια ζει ευτυχισμένη στην Κοπεγχάγη. Ήταν ένα από τα επεισόδιά μας που με κάνουν να νιώθω περήφανη. Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής, ένας κτηνίατρος κι ένας συμπεριφοριολόγος-κτηνίατρος, έδιναν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των κατοικιδίων μας».

Η απάντηση της Λίνας Παπαδάκη

Σε απάντησή της η Λίνα Παπαδάκη, σύμβουλος του Προέδρου της ΕΡΤ,  Κωνσταντίνου Ζούλα αναφέρει

Λόγω της θέση μου στην #ΕΡΤ αποφεύγω τις δημόσιες «αντιπαραθέσεις». Ωστόσο θα κάνω μια εξαίρεση καθώς στο συγκεκριμένο ποστ η Τασούλα Επτακοίλη με ευχαριστεί ονομαστικά γι’ αυτό που εκείνη επέλεξε να περιγράψει ως «(αρχική) εμπιστοσύνη». Με την Tassoula Eptakili γνωριζόμαστε χρόνια. Δεν είμαστε αυτό που λέμε φίλες, την παρακολουθώ όμως, την διαβάζω, την εκτιμώ δημοσιογραφικά, έχουμε έναν κοινό κύκλο κι όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους που ´χουν συγγενή αισθητική, συχνά σκοντάφτουν ο ένας πάνω στον άλλον. Έτσι έγινε και με μας. Η ΕΡΤ μας έφερε πιο κοντά!

Για την ιστορία «Τα πλάνα με ουρά» δεν ήταν μια ιδέα της Τασούλας, αλλά της ΕΡΤ που ένιωσε το 2020 την ανάγκη να γίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στις σχέσεις μας με τα ζώα. Έτσι λοιπόν συζητήσαμε με την Τασούλα που είχε σκεφθεί κάτι εντελώς διαφορετικό εκείνη την εποχή, της άρεσε πολύ η ιδέα κι έκανε αυτήν την εκπομπή με εξαιρετικό τρόπο – αξίζει να μπείτε στο #ΕRTFLIX, να την παρακολουθήσετε και σήμερα. Γι αυτό και κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία δηλώνουμε περήφανοι για την πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση για τα ζώα που δεν έχουν ανθρώπινη φωνή.

H διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ έκρινε φέτος, ύστερα από 3 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Πλάνων με Ουρά στην ΕΡΤ2 και συνολικά 93 επεισόδια που έχουν προβληθεί, (και υπάρχουν και σήμερα στο Ertflix) ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ολοκλήρωσε έναν πρώτο μεγάλο κύκλο της. Και αυτό διαμηνύθηκε στην Τασούλα σε ανύποπτο χρόνο, όπως και κάποιοι άλλοι εξωγενείς λόγοι (που δεν σχετίζονται με καθεαυτή την εκπομπή) αλλά εκ των πραγμάτων μεταθέτουν την απόφαση τυχόν δημιουργίας ενός νέου κύκλου στις αρχές του 2024.

Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως καμία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΡΤ δεν είναι παντοτινή, κάποιες ολοκληρώνονται, κάποιες μετεξελίσσονται και ότι στο τέλος της ημέρας η εταιρία μπορεί να πάρει μια απόφαση, σωστή ή λάθος, θα κριθεί.
Καταλήγω λέγοντας ότι για «Τα πλάνα με ουρά» καθώς ήταν μια ιδέα της ΕΡΤ και με τη βοήθεια της Τασούλας έβαλαν τα θεμέλια για μια κοινωνία σεβασμού και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζώων δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση οριστικής διακοπής τους. Ως εκ τούτου ειλικρινά ξαφνιάστηκα δυσάρεστα με την ανάρτηση της Τασούλας και κυρίως με τον δημόσιο υπαινιγμό της ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ έπαψε ξαφνικά να την εμπιστεύεται. Πολύ περισσότερο όταν απ´ όσο γνωρίζω της έχει γίνει ήδη πρόταση να ενισχύσει δημοσιογραφικά μια άλλη σημαντική εκπομπή της ΕΡΤ. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This