Απολύσεις «Στο Κόκκινο» με εγκλήσεις: Ξεκίνησε η «αποπαρασίτωση» του Κασσελάκη και της ομάδας του

Απολύθηκαν οι δημοσιογράφοι Νίκος Σβέρκος, Θεόφιλος Σιχλετίδης, Σπύρος Ραπανάκης και Γιάννης Σμυρλάκης

Must Read

Την αποπομπή του από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανακοίνωσε ο πρώην διευθυντής, Νίκος Σβέρκος, καταγγέλλοντας τον Στέφανο Κασσελάκη για «αποπαρασίτωση». Όσα συμβαίνουν στην… αρένα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετακυλίονται στα Μέσα Ενημέρωσης του κόμματος με δημοσιογράφους να βλέπουν την έξοδο και να εγκαλούν την ηγετική ομάδα για καρατομήσεις.

«Μου ανακοίνωσαν την απομάκρυνση μετά το τέλος της εκπομπής μου» έγραψε στα social media o Νίκος Σβέρκος γνωστοποιώντας ότι μαζί του απολύθηκαν και οι δημοσιογράφοι, Θεόφιλος Σιχλετίδης, Σπύρος Ραπανάκης και Γιάννης Σμυρλάκης.

«Το σχέδιο για την ”αποπαρασίτωση” του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook και πρόσθεσε:

«Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να κάνει κάθε δημοσιογράφος την Παρασκευή: Να ανανεώνει το ραντεβού με τους ακροατές του για τη Δευτέρα. Και μάλιστα με την υπόσχεση να παρουσιαστεί όλη η επικαιρότητα και το ρεπορτάζ από την πολιτική και κοινωνική ζωή. Θα μεσολαβούσε άλλωστε και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…
Σε αυτό το ραντεβού, που κρατάει τόσα χρόνια, δεν θα πάω. Και ούτε θα μπορέσω να εξηγήσω το γιατί. Απλά θα εξαφανιστώ.

Γιατί αυτό επέλεξε η νέα διεύθυνση και διοίκηση του ραδιοφώνου. Να απομακρυνθώ από την εκπομπή που κατέγραφε την δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού μας. είχε δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, που μάλιστα τους αύξησε το τελευταίο δίμηνο κατά 15%.

Φαίνεται ότι το σχέδιο για την «αποπαρασίττωση» του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλουσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα. Δεν είμαι όμως ο μόνος. Όπως θα μάθετε από τις σχετικές ανακοινώσεις, στο ραδιόφωνο δεν θα ακούγονται πια ούτε εγώ, ούτε χρονικά ο Θεόφιλος Σιχλετίδης, ούτε ο Σπύρος Ραπανάκης, ούτε ο Giannis Smirlakis.

Ο διευθυντής σε προφορική και γραπτή επικοινωνία μας μου πρότεινε να φύγω από την καθημερινή ζώνη και να πάρω εκπομπή το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής. Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου.

Τον Νοέμβριο του 2006, πριν από σχεδόν 18 συναπτά έτη, μπήκα στο γιαπί της Σαρρή 19. Ήμουν 21 ετών. Μια ολόκληρη ζωή πέρασα σε αυτό, είτε πίσω από το μικρόφωνο είτε πίσω από έναν υπολογιστή, είτε στο ρεπορτάζ. Ανέλαβα πολλά και κορυφαία πόστα, άλλα πετυχημένα, άλλα αποτυχημένα. Σε όλες τις φάσεις, όμως υπήρχαν πολλές όμορφες στιγμές, αλλά και συγκρούσεις και στεναχώριες.

Πέρασα, πλάκα πλάκα, μια ολόκληρη ζωή στο ραδιόφωνο, μέχρι να μου αφαιρεθεί με τον πιο προσβλητικό τρόπο το δικαίωμα να αποχαιρετίσω τους ακροατές και τις ακροάτριες από την εκπομπή.

Δημοσιογράφος σημαίνει να κάνεις την δουλειά σου με αξιοπρέπεια και τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία. Να στέκεσαι ανάμεσα στην κοινωνία και την εξουσία, να καταγράφεις τα γεγονότα, να μιλάς με το θάρρος της γνώμης σου, με την υποκειμενική σου ματιά, χωρίς να υποτιμάς τους συνομιλητές σου και χωρίς να υποκύπτεις σε έξωθεν πιέσεις.

Έτσι θα συνεχίσω, γιατί έτσι θα έκαναν άνθρωποι που πορευτήκαμε μαζί. Ανάμεσά τους δύο, που δεν βρίσκονται στην ζωή: Ο Βαγγέλης Βέκιος, που εκείνο το καλοκαίρι με πήρε τηλέφωνο και ενθάρρυνε ένα άγουρο και άπειρο παιδί, και ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, που στεναχωρήθηκε όταν με «έκλεψε» άλλη εφημερίδα.

Ευχαριστώ όλους και όλες τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδες, που κάναμε μαζί αυτές τις εκπομπές. Τεχνικούς, τηλεφωνητές, διοικητικούς. Όσες και όσους φιλοξενήθηκαν στις εκπομπές.
Και τους ακροατές και τις ακροάτριες.

Δεν θα χαθούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Τι έγραψε ο Σπύρος Ραπανάκης

«Το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Giannis Smirlakis θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η νέα διεύθυνση και η διοίκηση του ομίλου “δεν ταιριάζω” στο νέο πρόγραμμα. Θέλω να πιστεύω ότι τα περί “πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή” δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα. Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Nikos Sverkos, ο Giannis Smirlakisκαι ο Θεόφιλος Σιχλετίδης.

Σε κάθε περίπτωση, it’s been a great ride που λέμε και στο Κερατσίνι. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια, το ραδιόφωνο που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπώ πολύ, τους ηχολήπτες και τις ηχολήπτριες, τα παιδιά στο τηλεφωνικό, τους συναδέλφους που μου έκαναν την τιμή να έχουμε τόσες συζητήσεις στον αέρα. Και πως παρέλειψα, αρχικα, την αγαπημένη μου Ηρώ (Σορυ για μια δυο αναφορές που ξεχάστηκαν). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές και στις ακροάτριες για την παρέα και την στήριξη. Και φυσικά, το πιο μεγάλο ευχαριστώ, στον αγαπημένο μου Γιάννη Σμυρλάκη.

Έναν από τους πιο επαγγελματίες και εργατικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Έναν άνθρωπο με ατέλειωτα χιλιόμετρα στην ενημέρωση που σε αντίθεση με δεκάδες άλλους (ορισμένοι μάλιστα δεν έμαθαν ακόμα να περπατούν στα δυο πόδια) δεν καβάλησε το καλάμι, με απίστευτη σεμνότητα, εμπειρία, πάντα εκεί, έναν πλέον φίλο ζωής.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This