Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων σπάει τη σιωπή της, επιλεκτικά…

Δυστυχώς άλλο ένα θεσμικό όργανο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων

Must Read

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκαλύπτεται ένα κυβερνητικό σχέδιο το οποίο παραπέμπει σε οργανωμένη επιχείρηση φίμωσης του αντιπολιτευόμενου Τύπου, με εμπλοκή επίορκων κρατικών λειτουργών και μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Πρόκειται φυσικά για την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, για τον τρόπο με τον οποίο της επιβλήθηκε ένα ιλιγγιώδες πρόστιμο, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της εφημερίδας, συνιστούν μία ωρολογιακή βόμβα για το σύνολο των εφημερίδων. Καθώς με τον ίδιο τρόπο που στοχοποιήθηκε η συγκεκριμένη εφημερίδα, μπορεί να στοχοποιηθεί και να εξοντωθεί οποιοδήποτε έντυπο το οποίο εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκαν μια σειρά στοχευμένων φορολογικών ελέγχων προς συγκεκριμένες εφημερίδες, την τελευταία τετραετία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε την ΕΙΗΕΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) να εκδώσει ανακοίνωση, έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο αδικαιολόγητης αφωνίας.

ΕΙΗΕΑ

Η ΕΙΗΕΑ η οποία δεν είχε αντιταχθεί σε μία σειρά κυβερνητικών «θηριωδιών», όπως η διαβόητη Λίστα Πέτσα, οι λαθροχειρίες στην διασπορά των κονδυλίων για την «ενίσχυση του τύπου» κλπ. ουδεμία παρέμβαση έκανε όταν μεγάλες εφημερίδες με «φωτογραφικές διατάξεις του μεσονυκτίου» εξαιρούνταν ουσιαστικά από τις ρυθμίσεις ενίσχυσης του Τύπου, επειδή «δεν συμμορφώνονταν προς τας υποδείξεις».

Ουδεμία επιθυμία εμπλοκής επιδεικνύει στην συνεχιζόμενη συρρίκνωση του δικτύου πωλήσεων η οποία οφείλεται στον μονοπωλιακό χαρακτήρα της διανομής του Τύπου.

Μιλάμε για μεθοδεύσεις που δεν πλήττουν μόνο τον κλάδο και το κράτος δικαίου, αλλά την ίδια την λειτουργία του πολιτεύματος του οποίου βασικός πυλώνας είναι η ελευθερία και η ισονομία των ΜΜΕ.

Τι αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ γι αυτή την σοβαρότατη υπόθεση που μπορεί στο άμεσο μέλλον να επαναληφθεί για οποιοδήποτε έντυπο το οποίο δεν είναι αρεστό στην κυβέρνηση;

Τίποτα το ουσιαστικό! Μία φοβική ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά εξισώνει τους θύτες με το θύμα και αφήνει ανυπεράσπιστες τις Επιχειρήσεις του Τύπου τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπεί!

Κοινώς η ΕΙΗΕΑ, έσπασε τη σιωπή της, σφυρίζοντας αδιάφορα. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η πατρίδα μας κατρακυλάει στην κατάταξη στον πίνακα των χωρών όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου.

Μοιάζει εκεί στο Δ.Σ. της ΕΙΗΕΑ να μην αντιλαμβάνονται ότι αν σήμερα κάποιοι είναι θύματα των ανοίκειων μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, κάποια στιγμή με τα προηγούμενα που δημιουργούνται θα είναι αυτοί στην ανάλογη θέση.

Δυστυχώς άλλο ένα θεσμικό όργανο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This