Νέα εποχή στον Alpha με στόχο την πρωτιά από τον όμιλο Βαρδινογιάννη

Must Read

Νέα εποχή για τον Alpha και μάλιστα με στόχο την πρωτιά! Σήμερα, η Motor Oil ανακοίνωσε και επισήμως την απόκτηση του 100% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και την αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομηνά από την εταιρία. Η μεταβίβαση και του υπόλοιπου 49,01% του Alpha στον όμιλο Βαρδινογιάννη έγινε τις προηγούμενες ημέρες και, μάλιστα, έπεσαν και οι υπογραφές!

Να σημειωθεί ότι η εξαγορά του σταθμού άρχισε πέρυσι, τον Οκτώβριο, με τον όμιλο Βαρδινογιάννη να αποκτά το 50% (συν δύο μετοχές) μέσω της θυγατρικής κυπριακής εταιρίας της Motor Oil, Seilla Enterprises Limited, αντί 33.000.000 ευρώ. Πλέον, η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι βασικός μέτοχος του Star Channel και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που είχαν συγχωνευθεί, ωστόσο λειτουργούν ως ξεχωριστές επιχειρηματικές οντότητες.

Ποια θα είναι, όμως, η επόμενη ημέρα για το κανάλι; Τα μηνύματα που έρχονται από τη μιντιακή αγορά είναι πολύ αισιόδοξα. Σκοπός της Motor Oil είναι να εφαρμοστεί ένα σχέδιο, ώστε ο Alpha να γίνει ο πρώτος σταθμός από πλευράς θεαματικότητας και να αποσπάσει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφήμιση.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε επένδυση ύψους 10.000.000 ευρώ, που αφορά τα στούντιο που χρησιμοποιεί ο Alpha. Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο σταθμός χρησιμοποιεί τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό υψηλής ευκρίνειας που υπάρχει στα εγχώρια τηλεοπτικά κανάλια.

Στα θετικά της εξαγοράς είναι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του σταθμού θεωρούν πως το προσωπικό του Alpha είναι υψηλού επιπέδου και συνεπώς θα διατηρήσουν τη δομή ως έχει και δεν θα γίνουν απολύσεις. Η δεδομένη πλέον εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil, που είναι πια ο μοναδικός μέτοχος του σταθμού, δίνει τη σιγουριά στο προσωπικό ότι αποτελεί μέρος του ισχυρότερου οικονομικά μιντιακού ομίλου στην Ελλάδα και πως δεν θα προχωρήσει σε περικοπές. Αυτό υποκαθιστά τάχιστα την ανασφάλεια που υπήρχε λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά. Μόνο θετικά βλέπουν, λοιπόν, οι εργαζόμενοι του Alpha την ολοκλήρωση του deal.

Η νέα διοίκηση του σταθμού θα προχωρήσει άμεσα σε σειρά κινήσεων με στόχο την περιστολή των εξόδων. Δρομολογείται, λοιπόν, η συγκατοίκηση επιμέρους υπηρεσιών του Alpha και του Star, όπως του εμπορικού τμήματος, του λογιστηρίου και της διεύθυνσης ξένου προγράμματος.

Το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη

Από τις σπαζοκεφαλιές της νέας διοίκησης του Αlpha, όπως ακούγεται πολύ έντονα τα τελευταία 24ωρα, είναι το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2020. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο κανάλι και στην παρουσιάστρια θα αρχίσουν αρκετά νωρίτερα, την άνοιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις πρόκειται να γίνουν από το μηδέν. Εκτός από τον προϋπολογισμό της εκπομπής, θα τεθούν στο τραπέζι οι οικονομικές απολαβές της παρουσιάστριας, το περιεχόμενο της εκπομπής της, η ζώνη και η ώρα προβολής της νέας παραγωγής της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή.

Τι θα γίνει με «Μουρμούρα», «Εζέλ» και Χρήστο Φερεντίνο

Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα του σταθμού, το 2020, όπως ακούγεται, θα κοπεί η σειρά «Αστέρια στην άμμο», θα ολοκληρωθεί η σειρά «Κρατάς μυστικό», θα συνεχιστεί το σίριαλ «Σπίτι είναι…», θα ενισχυθεί από τη νέα σεζόν η παραγωγή «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» με ακόμη ένα επεισόδιο μέσα στην εβδομάδα (από δύο επεισόδια, δηλαδή, θα προβάλλονται τρία), ενώ δεν θα «ελληνοποιηθεί» η τουρκική σειρά «Εζέλ», όπου πρωταγωνιστεί ο Ντάνος και την οποία σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αρβανίτης. Σε συζητήσεις με το κανάλι για την επαναφορά των τηλεπαιχνιδιών «Deal» και «Super Deal» βρίσκεται και ο Χρήστος Φερεντίνος. Οι συγκεκριμένες παραγωγές θα αυξήσουν την τηλεθέαση και τα διαφημιστικά έσοδα μέσα στο 2020.

Δείτε επίσης: Η απάντηση του Νίκου Μουτσινά για τη φημολογούμενη αγωγή εκατομμυρίων από το Open

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This