Τέμπη: Έτσι καλημέρισαν τους τηλεθεατές οι παρουσιαστές των πρωινών εκπομπών, ένα χρόνο μετά την εθνική τραγωδία

Οι συγκινητικές αναφορές για το τραγικό δυστύχημα που κλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο.

Must Read

Ένας χρόνος έχει περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι με ένα τεράστιο «γιατί» να αιωρείται χωρίς να πάρουν απάντηση οι οικογένειες των θυμάτων και το κυριότερο χωρίς να έχουν βρει δικαίωση.

Αυτή η μέρα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Οι παρουσιαστές των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών καλημέρισαν τους τηλεθεατές με πόνο ψυχής κάνοντας αναφορά στην Εθνική τραγωδία.

Breakfast @ Star:

«Ελπίζουμε να είστε καλά. Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα, βαριά ημέρα. Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη, ερωτήσεις ψάχνουν απαντήσεις, τα θύματα ψάχνουν δικαίωση. Εμείς στη συνέχεια της εκπομπής θα δούμε κάποια πράγματα, θα συζητήσουμε το θέμα. Είμαστε εδώ όμως με την γνωστή συνταγή μας», ανέφερε αρχικά η Ελένη Χατζίδου.

«Θα πάμε παρακάτω, χωρίς να ξεχνάμε ποτέ και όσοι είμαστε σε εκπομπές αλλά και γενικότερα ως χώρα και ως άνθρωποι. Ζητούν δικαίωση τα θύματα και όλοι όσοι έχουν μείνει πίσω», συμπλήρωσε ο Ετεοκλής Παύλου.

Πρωινό Σουσού:

«Σήμερα είναι μια τραγική ημέρα για όλους μας, μια ημερομηνία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ψυχή όλης της Ελλάδας. Ένα χρόνο πριν, τέτοιες ώρες η χώρα μας μετρούσε αδικοχαμένα παιδιά μέσα σε ένα τρένο που εκτελούσε την πολύ απλή διαδρομή από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Οι στιγμές είναι βαριές, γιατί δεν θα μπορούσε αυτή η ημέρα να μην είναι μαύρη για όλους μας, κυρίως όμως για τις οικογένειες των θυμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών, στο έγκλημα των Τεμπών, πείτε το όπως θέλετε», ανέφερε αρχικά η Ελένη Τσολάκη και πρόσθεσε: «Ένα χρόνο μετά υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, υπάρχουν γονείς και ψυχές που ψάχνουν να δικαιωθούν. Είναι μια μαύρη επέτειος και τραγική ημερομηνία για όλη τη χώρα».

«Ξυπνάω εκείνο το πρωί και ανοίγω την τηλεόραση και οι ενημερωτικές εκπομπές έδειχναν τις τραγικές εικόνες από τα Τέμπη και στην αρχή δεν κατάλαβα. Διαβάζοντας αργότερα τους τίτλους ένιωσα αυτό που σου κόβεται η αναπνοή, είναι εκεί που η ζωή ξυπνάει και το πιο τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Λες δεν μπορεί αυτός ο εφιάλτης να έχει συμβεί», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Πρωινό:

Η εκπομπή «Πρωινό» έκανε έναρξη με ένα συγκινητικό βίντεο προς τιμή των θυμάτων με τους συντελεστές της εκπομπής να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Στην συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε για όσους συγκρίνουν την «ευαισθησία» που δείχνει η κάθε εκπομπή για το συγκεκριμένο θέμα.
«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Αφού πήγα στον Πάριο, γύρισα σπίτι και δεν κοιμήθηκα. Μπήκα στα sites και θυμήθηκα όσα έγιναν στα Τέμπη, ένα χρόνο μετά. Θεωρώ ότι όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες είναι εν πολλοίς υποκριτικό διότι είναι σαν να μη σεβόμαστε τους 57 νέους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Έναν χρόνο μετά βλέπω ότι στον θάνατο 57 ανθρώπων έχει στηθεί ένα πανηγύρι για το ποιος από όλους εμάς είναι πιο φιλεύσπλαχνος, έχει περισσότερες ευαισθησίες και δίνει μεγαλύτερο βάρος στην εθνική αυτή τραγωδία. Άρα για ακόμα μία φορά, ο λαός αυτός στην πλάτη 57 ατόμων και των δικών τους που πενθούν, έβγαλαν το δάχτυλο και το κουνάνε για την ευαισθησία τους», τόνισε ο παρουσιαστής.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας πρόσθεσε: «Εργαλιοποιείται μέχρι και η κυρία Καρυστιανού. Υπάρχει επιχειρηματολογία τις τελευταίες ώρες για το ποια εκπομπή έχει φιλοξενήσει περισσότερο τις απόψεις της κυρίας Καρυστιανού. Δηλαδή αν μία εκπομπή την έχει φιλοξενήσει 10 λεπτά και μία άλλη 8, η πρώτη έχει μεγαλύτερη ευαισθησία; Πονάνε και ματώνουν περισσότερο; Είναι ντροπή να λέγονται όλα αυτά. Διότι εδώ μιλάμε για 57 ανθρώπους που έφυγαν… Κι άντε αυτοί δεν καταλαβαίνουν, φύγανε. Υπάρχουν κι άνθρωποι που μείνανε να βιώνουν αυτό το εθνικό πένθος… Έναν χρόνο μετά το πρόβλημα είναι ποια εκπομπή κάνει το καλύτερο ρεπορτάζ;».

Ολοκληρώνοντας, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Ένα χρόνο μετά είναι ποιος το έκανε για τηλεθέαση, ποιος έκλαψε πραγματικά και ποιος έκλαψε υποκριτικά για να διεγείρει τον κόσμο; Αυτό έχετε καταλάβει ένα χρόνο μετά; Ένα χρόνο μετά, γι’ αυτούς τους ανθρώπους, χρειάζεται μόνο συγγνώμη από την υπόλοιπη κοινωνία και σκασμός, σιωπή! Μόνο αυτό! Πρέπει να κοιταζόμαστε και στον καθρέφτη, πρέπει να δούμε ως κοινωνία τι ακριβώς συνέβη».

Happy Day:

«Η σημερινή ημερομηνία είναι πολύ σημαντική για όλους μας, ημέρα μνήμης», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This