«Σίγησε» η φωνή των παρελάσεων – Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Πηλιαρός

Must Read

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Πυλιαρός, ο δημοσιογράφος που είχε «σφραγίσει» με τη φωνή του τη μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων.

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία άφησε σε ηλικία 75 ετών ο δημοσιογράφος, ο Αντώνης Πυλιαρός, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο εκλιπών είχε συνδέσει με τη φωνή την περιγραφή σπουδαίων αθλητικών γεγονότων, αλλά και τη ραδιοφωνική και τηλεοπτική μετάδοση των παρελάσεων.

Ποιος ήταν

Ο Αντώνης Πυλιαρός γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο, εκεί όπου έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός».

Εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε γιατί είχε ήδη «ερωτευθεί» το μικρόφωνο του ραδιοφώνου. Έμεινε στα ερτζιανά κύματα για 42 ολόκληρα χρόνια, μέσα από το ΕΙΡ, την ΕΙΡΤ και την ΕΡΤ, όπου διατέλεσε εκφωνητής δελτίων ειδήσεων, ενώ ασχολήθηκε και με τις μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεων, τις οποίες «σφράγισε» με τη φωνή του για 35 χρόνια.

Εργάσθηκε, μεταξύ άλλων, στον Sport fm, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στο Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), στο τηλεοπτικό κανάλι Magic και στον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας, παράλληλα, ραδιόφωνο σε σπουδαστές σχολών δημοσιογραφίας.

Σημείο αναφοράς της διαδρομής του, αποτέλεσε η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», η οποία μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 χρόνια, ενώ τον Οκτώβριο του 2016, βραβεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στις 15:00, από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This