«Ακάλυπτη» η ΕΡΤ στην συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο!

Must Read

Εικόνα περιμέναμε από την ΕΡΤ, κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, αλλά, τελικά, πήραμε μόνο… ήχο!

Η επίσημη θέση της κρατικής τηλεόρασης είναι πως ο Λευκός Οίκος δεν της επέτρεψε να δείξει ζωντανά εικόνα από την άφιξη και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Τραμπ, με αποτέλεσμα να καταφύγει στη λύση της… ραδιοφωνικής αναμετάδοσης του απεσταλμένου της, Γιάννη Τρουπή, ο οποίος πάσχιζε να σώσει την «παρτίδα», περιγράφοντας όλα όσα έβλεπε.

Λίγο μετά τις 22.30, μάλιστα, η ΕΡΤ έστειλε στα ΜΜΕ ενημερωτικό σημείωμα, με το οποίο διευκρινίζει τι ακριβώς συνέβη:

«Για λόγους ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος δεν επιτρέπει την παρουσία τεχνολογικού εξοπλισμού για ζωντανή μετάδοση στον χώρο που δίνονται οι συνεντεύξεις του Αμερικανού Προέδρου. Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η ΕΡΤ επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών, η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα.

Αφ’ ης στιγμής δεν επετράπη στην ΕΡΤ να μεταδώσει με το συνεργείο της ζωντανή εικόνα ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η κάλυψη των δηλώσεων των δυο ηγετών και να μην γίνει μια ερασιτεχνική τηλεοπτική και ηχητική μετάφραση τους μέσω κινητών τηλεφώνων».

Δείτε επίσης: Ελληνική TV #2020: Άφθονα ριάλιτι, «διπλός» Ρουβάς και η μεγάλη επιστροφή του «Ου φονεύσεις»! (video)

Παρόλα αυτά, υπάρχει η εύλογη δυσαρέσκεια από μερίδα του εγχώριου τύπου, καθώς πολλά δημόσια ΜΜΕ στο εξωτερικό κάνουν ζωντανές συνδέσεις μέσω tablet και κινητών τηλεφώνων και δεν ντρέπονται καθόλου γι’ αυτό, γιατί, πολύ απλά, συμβαδίζουν με την εποχή τους και την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This