Όρκος σιωπής και αποδοχή αμέτρητων «δημοκρατικών» όρων στα συμβόλαια των παικτών του «Big Brother»

Must Read

Χειροπόδαρα θα δέσει τους παίκτες η παραγωγή του «Big Brother». Με όρκο σιωπής, παραίτηση από νόμιμα δικαιώματα, αποδοχή κάθε είδους αλλοίωσης της πραγματικότητας από το μοντάζ και άλλους τέτοιους… «δημοκρατικούς» όρους στο συμβόλαιο, το κανάλι του Φαλήρου ετοιμάζει ένα reality στο οποίο τα πάντα θα έγκεινται στη «διακριτική ευχέρεια» της παραγωγής.

Σύμφωνα με αποσπάσματα των συμβολαίων που καλούνται να υπογράψουν οι συμμετέχοντες, τα οποία και διέρρευσαν, υπάρχει κατηγορηματική απαγόρευση να μιλήσουν για το «πρόγραμμα»: «Δεν θα δημοσιοποιήσω, διαρρεύσω, αποκαλύψω, ανακοινώσω οπουδήποτε και για οιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο (ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια συζήτησης με οποιονδήποτε, με συνέντευξη-δήλωση, με σχόλιο, ανακοίνωση, δήλωση κάθε μορφής, με συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή ή άλλο μέσο ή μέσω διαδικτύου)» αναγράφει μεταξύ άλλων η παράγραφος για την εχεμύθεια και τις «εμπιστευτικές πληροφορίες». Ακόμη οι συμμετέχοντες δεν έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ή να κατηγορήσουν την παραγωγή για το μοντάζ που θα επιλέξει να κάνει στις σκηνές που θα προβάλλονται.

Το μοντάζ

Όσον αφορά τις «επεξεργασμένες σκηνές με τη μέθοδο του μοντάζ», αναφέρει ρητώς:

«Ήδη με την παρούσα αποδέχομαι και αναγνωρίζω ως εύλογη και δικαιολογημένη ενδεχόμενη απόκλιση των ως άνω σκηνών από την πραγματικότητα και αποδέχομαι αυτήν ως αναγκαία για τις ανάγκες του προγράμματος. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από οποιαδήποτε αξίωση απορρέει από την ως άνω αιτία και συναινώ στην επεξεργασία και συρραφή των μαγνητοσκοπημένων σκηνών με τη μέθοδο του μοντάζ».

Τέλος, οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να λάβουν μέρος σε κάποιο από τα γυρίσματα που θα τους υποδείξει η παραγωγή, ακόμη κι αν διαφωνούν με αυτό που θα κληθούν να κάνουν. Σε περίπτωση άρνησής τους η παραγωγή μπορεί να τους θέσει εκτός reality.

Δείτε επίσης: Καταγγελίες στο ΕΣΡ για το «Best Friend’s Fear» και τις σκηνές αγριότητας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This