28/11/2021

Πόλεμος Κανάκη – Σκάι: Υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες και ξεμπρόστιασμα στην ισχυρή ξανθιά του καναλιού

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν» λέει ένα κλέφτικο τραγούδι, το οποίο φαίνεται να ταιριάζει γάντι στη σκληρή διαμάχη του Σκάι με τον Αντώνη Κανάκη. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με… κλεφτοπόλεμο, αλλά με ένα πρωτοφανές δημόσιο ξεκατίνιασμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η κόντρα τους, η οποία άρχισε μετά την κίνηση του Αντώνη Κανάκη να ανακοινώσει στα social media πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του παίρνουν τις εκπομπές τους «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» και φεύγουν από τον Σκάι, οδηγήθηκε στα άκρα με «πολεμικές» ανακοινώσεις, αποκαλύψεις ιδιωτικών ηλεκτρονικών συνομιλιών, υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες και στο… βάθος ένα ερώτημα: θα καταλήξουν τελικά στα δικαστήρια ή θα υψωθεί τελικά… λευκή σημαία κι από τις δύο πλευρές;

2 6

Η διαμάχη κλιμακώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν οι συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» κοινοποίησαν μια ανακοίνωση-κόλαφο κατά του σταθμού του Φαλήρου, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους της αποχώρησής τους. «Παρακολουθούμε σαστισμένοι όλη την προηγούμενη εβδομάδα την παραπληροφόρηση που συμβαίνει εξαιτίας των απίθανων “διαρροών” που ο Σκάι διαδίδει δεξιά και αριστερά και αποφασίσαμε ότι είναι απαραίτητο να βάλουμε αναλυτικά τα πράγματα στη θέση τους» σημειώνουν στην αρχή της, τονίζοντας κατόπιν πως όσα αφήνει να διαρρεύσουν το κανάλι είναι αναληθή.

Στο μακροσκελές κείμενό τους οι «Ράδιο Αρβύλα» αριθμούν στοιχεία που «καίνε» τον σταθμό και αντικρούουν τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν, όπως, για παράδειγμα, περί υψηλού lead in και άλλων μεγάλων απαιτήσεων από την πλευρά τους. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν «αναληθές το αφήγημα του Σκάι», ενώ μιλούν για «μικροπρεπή και δόλια συμπεριφορά» εκ μέρους του καναλιού.

(Διαβάστε εδώ το μακροσκελές κείμενό τους)

Η αντίδραση του σταθμού ήταν άμεση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Σκάι χαρακτήρισε «αποκυήματα της φαντασίας» όσα κατήγγειλαν οι «Ράδιο Αρβύλα».

Παράλληλα, δημοσιοποίησε αποσπάσματα μηνυμάτων που είχαν ανταλλάξει με την ομάδα του Αντώνη Κανάκη. «Παρακολουθώ στενά την πορεία των τηλεοπτικών πραγμάτων και προσπαθώ να βρω μία λύση προκειμένου να βγούμε στον αέρα με κάπως φυσιολογικές συνθήκες. Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο χάρτης, αυτό δεν γίνεται» σημειώνεται σε ένα από αυτά. «Κουράστηκα και νιώθω ότι δεν θα αντέξω και τρίτη σεζόν στην οποία το prime time του καναλιού μου αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα» διαβάζουμε σε ένα δεύτερο. «Σε ό,τι αφορά όμως τα δικά μας προγράμματα, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο mail, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα θέσουμε με ευκολία σε “κίνδυνο” και φθορά» σημειώνεται σε ένα τρίτο, ενώ σε άλλο προτείνεται η ακόλουθη λύση: «…έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, καλύτερα να αφήσουμε το πρώτο μισό της σεζόν και βλέπουμε από Ιανουάριο».

Μάλιστα, η ανακοίνωση του σταθμού καταλήγει ως εξής: «Ο Σκάι σέβεται και τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει, γι’ αυτό μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 επέδειξε καλοπιστία και ευελιξία καταβάλλοντας μάλιστα στο σύνολό της την αμοιβή της ομάδας των Ράδιο Αρβύλα, παρά τη συστηματική τους άρνηση να βγούνε στον αέρα. Όμως όλα έχουν τα όριά τους».

Το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων συνεχίστηκε νωρίς χθες το πρωί με νέα μακροσκελή ανάρτηση του Μίστερ «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, στην οποία καταγγέλλει «γκεμπελική» τακτική από το κανάλι. «Ο Σκάι δημοσιοποίησε αποσπάσματα των μεταξύ μας mails. Και αυτό βέβαια είναι το κλειδί: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ. Βολικά παραπλανητικά αποσπάσματα από την πλούσια ανταλλαγή mails που είχαμε από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα. Μετά τις διαρροές λοιπόν πέρασε στην επόμενη “γκεμπελική” τακτική» αναφέρεται σ’ αυτήν.

Σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν είχαν δημοσιοποιήσει τα γραπτά μηνύματα με το κανάλι καθώς θα ήταν παράνομο και αντίθετο σε κάθε έννοια συναλλακτικού ήθους, οι «Ράδιο Αρβύλα» προσθέτουν:

«Χαιρόμαστε πολύ που ο Σκάι παραβίασε και τον νόμο και τα συναλλακτικά ήθη για μία ακόμη φορά και έτσι μπορούμε και εμείς αμυνόμενοι να δημοσιοποιήσουμε τα αποσπάσματα που βολικά ξέχασαν να αναφέρουν, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. (…) Τα αποσπάσματα που βολικά ξεχώρισαν και δημοσίευσαν προέρχονται κυρίως από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις μας δηλαδή, και δεν έχουν καμία σχέση με την πορεία και την κατάληξή τους».

Πράγματι, στη συνέχεια τα μέλη της τηλεοπτικής παρέας από τη Θεσσαλονίκη… ξεμπροστιάζουν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Σκάι Εύη Κουτσαυτάκη (το 2016 ήταν εκείνη που με την ιδιότητα της διευθύνουσας συμβούλου της Αλτερ εγκο συνόδευε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες) και τον διευθυντή προγράμματος Λοΐζο Ξενόπουλο, παραθέτοντας την πλειονότητα των e-mails που αντάλλαξαν μαζί τους για την έναρξη των εκπομπών τους, ξεκινώντας από τα τέλη Οκτωβρίου και φτάνοντας μέχρι τον Ιανουάριο.

ESR 3001 015 CMYK
Η Εύη Κουτσαυτάκη όταν συνόδευε τον Μαρινάκη στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

  4 Νοεμβρίου 2019 ο Αντ. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο σχετικά με την υποτιθέμενη «συστηματική μας άρνηση να βγούμε στον αέρα»: «“Θα το ξαναπώ εκατό φορές γιατί έχει μεγάλη σημασία για μένα πως όχι μόνο είμαι πανέτοιμος να βγούμε στον αέρα ανά πάσα στιγμή (πέρα και πάνω από συμβάσεις), αλλά το θέλω πάρα πολύ, ειδικά φέτος. Και δεν το θέλω λόγω των πολλών πρακτικών, οικονομικών κτλ προβλημάτων που μου δημιουργεί η καθυστέρηση αυτή, αλλά το θέλω κυρίως για δημιουργικούς και ουσιαστικούς λόγους. Έχω πολλή όρεξη! Αν θέλετε, μπορούμε κάλλιστα να ξεκινήσουμε στις 18 Νοεμβρίου (…)”. Έναν μήνα και μία ημέρα μετά (!!!) από αυτό το mail, ενώ ζητήσαμε να βγούμε άμεσα στον αέρα, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση!»

 15 Δεκεμβρίου ο Αντ. Κανάκης γράφει στην Εύη Κουτσαυτάκη και στον Λοΐζο Ξενόπουλο: «Έχω κάνει έως και σήμερα δέκα συνολικά προτάσεις προγραμματισμού, τις οποίες με μια, θα μου επιτρέψετε, πρωτοφανή έλλειψη ευελιξίας η οποία θυμίζει έλλειψη διάθεσης, τις έχετε απορρίψει όλες. Εννοείται ότι ψάχνουμε να βρούμε λύση σε ένα πρόβλημα που και οι δύο πλευρές έχουμε αναγνωρίσει και όμως, καμία ευελιξία δεν φαίνεται να υπάρχει από την πλευρά σας προκειμένου να βρεθεί αυτή η λύση. (…) Φοβάμαι πως, αν συνεχίσουμε έτσι, οδεύουμε σε αδιέξοδο προγραμματισμού και νιώθω πως μετά απ’ όλα αυτά, σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εγώ ο υπαίτιος. Αναρωτιέμαι αν είμαστε τελικά συνεργάτες ή αν η διάθεση συνεργασίας προέρχεται και υπάρχει μόνο από την πλευρά μου».

Νέες εξελίξεις

«Είναι πρωτόγνωρο για ένα κανάλι που θέλει να θεωρείται μεγάλο να φέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και δυστυχώς μας αναγκάζει και εμάς να απαντήσουμε στο ίδιο χαμηλό, κατά τη δική μας γνώμη, επίπεδο. Συνειδητά αποφασίσαμε όμως ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να πετύχουν τον άδικο στόχο τους, να μας διαβάλουν δηλαδή προκειμένου να δικαιολογηθούν και ας σημαίνει αυτό ότι θα τους ακολουθήσουμε για λίγο στα χαμηλά… Δεν ξέρουμε τι άλλο θα εφεύρουν, αλλά ευχόμαστε να μη χρειαστεί να ασχοληθούμε άλλο μαζί τους» καταλήγει η μακροσκελής ανακοίνωση.

Λίγες ώρες αργότερα ο Σκάι αποφάσισε να υψώσει… λευκή σημαία, ζητώντας επί της ουσίας ανακωχή με τον Αντώνη Κανάκη μέσω νέας ανακοίνωσης του: «Παρά το ότι ο Σκάι επιθυμούσε να έχει στο πρόγραμμά του τις δύο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές “Ράδιο Αρβύλα” και “Βινύλιο”, αντιλαμβάνονται πλέον όλοι, από τα γραφόμενα της ομάδας του Ράδιο Αρβύλα, τι έπρεπε να υποστεί και τι υπέστη! Ο Σκάι, σεβόμενος τους ανθρώπους του και τιμώντας τη μακρόχρονη πορεία της ομάδας του Ράδιο Αρβύλα στην ελληνική τηλεόραση, δεν θα καταχραστεί άλλο την υπομονή κανενός και δεν θέλει να δώσει συνέχεια».

Radio Arvila 1

Και φυσικά ο Αντώνης Κανάκης δεν γινόταν να μην απαντήσει. «H επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Όταν οι θύτες με το ζόρι πλασάρονται ως θύματα! Γύρω γύρω Σάββατο και στον Σκάι Κυριακή! Λοιπόν τέλος! Αρκετά ασχοληθήκαμε, πάμε να το διασκεδάσουμε» έγραψε στα social, δίνοντας ραντεβού με τους fans του «Ράδιο Αρβύλα» στο YouTube την ερχόμενη Δευτέρα, στις 23.45.

«Επειδή παράγουμε υλικό από τον Σεπτέμβριο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα κομμάτι του υλικού αυτού, όσο ακόμα είναι στοιχειωδώς νωρίς (λέμε τώρα). Για πρώτη φορά λοιπόν, κάτι που καθόλου δεν μας χαλάει είναι η αλήθεια, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός μικρού, απλού και selfie διαδικτυακού επεισοδίου “Ράδιο Αρβύλα” (χωρίς καθόλου πολιτική), στο οποίο αυτό επεισόδιο θα παρουσιάσουμε ένα κομμάτι του υλικού μας, που αφορά το “GNTM” που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο. Ένας μικρός και ταπεινός φόρος τιμής σε ένα θαυμάσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που μας έκανε όλους να θέλουμε να γίνουμε μοντέλα.» συμπλήρωσε ο παρουσιαστής.

Δείτε επίσης: «Πες το και θα γίνει!» στο YouTube με την Τζοβάνα Φραγκούλη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτια Ταραμπάνκο: H εκπομπή «Glam Wars» «μετακομίζει» στις τρεις τα ξημερώματα

Ρίχτηκε στον τηλεοπτικό «πόλεμο της μόδας», μιας και είναι «Glam» και «Warrior» (αφού ξέρει...

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, αποκλειστικά στη «Δίκη» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη

Η «Δίκη», η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων εδώ και 33 ολόκληρα χρόνια, δίνει πάλι...

Παυλόπουλος – Ρέβη: Ώρα για… διαζύγιο στο πρωινό του Open

Τι συμβαίνει τελικά με το πρωινό δίδυμο Ακης Παυλόπουλος- Ευλαμπία Ρέβη; Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Big Brother: Σε μηνύσεις προχωρά ο ΣΚΑΪ για το… πορνοβίντεο που προκάλεσε σάλο

Με... αξιοσημείωτη καθυστέρηση, ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε σήμερα πως προτίθεται να λάβει μέτρα για τη...

Ραπτόπουλος:«Στην κηδεία μου η κόρη μου θα ξέρει ότι την υπερασπίστηκα»

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο γνωστός αθλητικογράφος και παραγωγός Κώστας Ραπτόπουλος, ο οποίος...

Αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των πολιτών που μπλοκάρουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Διαβάστε στην «Εστία»: Στον «αέρα» το έργο εάν δεν υπάρξει λύσις έως τον Μάρτιο...

«Εμφύλιος» για τον Άρη

Διαβάστε στην «Espresso»: Στα δύο η κοινή γνώμη και η showbiz για την απόφαση...

Πλασιέ εμβολίων

Σήμερα στη «δημοκρατία»: Ομολογία-πρόκληση του επιτρόπου Σχοινά την ώρα που πεθαίνουν 100 άνθρωποι την...

«Ελευθερία» για αρθρογράφο των Νέων είναι το κάψιμο της σημαίας και άλλα ενδιαφέροντα…

Μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση της έννοιας «ελευθερία», παρατίθεται σήμερα στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Τα...

Το θρυλικό «Μεγάλο Παζάρι» με οικοδεσπότη τον Ελευθερίου… πάει Open

Mε τον Λευτέρη Ελευθερίου, όπως όλα δείχνουν, σε ρόλο οικοδεσπότη θα επανέλθει ξανά στη...

Φουλ της «ντάμας» στον ΑΝΤ1! Στελέχη του καναλιού καλοβλέπουν Τσιμτσιλή, Μαυραγάνη και Καγιά

Νέα πρόσωπα επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΑΝΤ1 να εντάξει τόσο στην...

Γιατί ο πρωθυπουργός κάλεσε σε «συμπαράταξη» τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Διαβάστε στην «Εστία»: Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στην οικονομία δημιουργούν ρευστότητα στο πολιτικό...

Γδύσου και σκάσε!

Διαβάστε στην «Espresso»: Καταγγελίες για εργοδότη «αρπακτικό του σεξ» - Η εύρεση εργασίας έγινε...

Διώξτε τον

Σήμερα στη «δημοκρατία»: Ντροπή! Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει το ανθελληνικό παραλήρημα του Ζεϊμπέκ - Τόλμησε...

Η Φαίη Σκορδά νόσησε ξανά από κορωνοϊό

Σαν «βόμβα» είχε πέσει στην showbiz αλλά και στο κανάλι του Ant1, η είδηση...

«Τον έδειρα γιατί με είπε κερατά και έβριζε τη γυναίκα μου» είπε ο Ραπτόπουλος μετά τη σύλληψή του

Σε καβγά μπλέχτηκε ο γνωστός δημοσιογράφος και παραγωγός, Κώστας Ραπτόπουλος ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» την αιτία θανάτου του 13χρονου Φώτη στις Σέρρες

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Αμφίπολης...

Τι συμβαίνει όταν δεν λαμβάνεται αρκετή βιταμίνη B12

Η βιταμίνη Β12 είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό, καθώς...

Φιάσκο για την κυβέρνηση η διαδικασία της αυτοαπογραφής!

Μια σοβαρή διαδικασία εξελίσσεται σε ακόμα ένα κάζο, ενώ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ηγαίνουν στράφι σε ένα πρόχειρο και αναποτελεσματικό πρότζεκτ της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Αθηνά Λινού: «Οι επιστήμονες περιμένουν με κομμένη ανάσα, φαίνεται ότι η νέα μετάλλαξη είναι πολυμεταδοτική»

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους επιστήμονες παγκοσμίως η...

Θεσσαλονίκη: Εξώδικο από 36 γιατρούς για το «έγκλημα» στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Απίστευτα πράγματα, με οφθαλμιάτρους και χειρουργούς να μπαίνουν υπεύθυνοι παρακολούθησης ασθενών με Covid!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ