Σάββατο 12/6/2021

«Η ζωή αλλιώς» με οδοιπορικό σε Εύβοια και Σκύρο

«Η ζωή αλλιώς»! Το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ1 με την Iνα Ταράντου αρχίζει αύριο στις 18.15 με ένα οδοιπορικό στην Εύβοια και συνεχίζει την Κυριακή με όμορφες εικόνες από τη Σκύρο, ενώ θα προβάλλει κάθε Σαββατοκύριακο διαφορετικές γωνιές από την Ελλάδα.

Η κάμερα της εκπομπής εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που οι πράξεις τους δείχνουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Μέσα από τη ματιά τους βλέπουμε τη ζωή, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας. Άνθρωποι που, παρά τις αντιξοότητες, δεν το έβαλαν κάτω, πήραν το ρίσκο και ανέπτυξαν νέες επιχειρηματικότητες, ανέδειξαν ανεκμετάλλευτα κομμάτια της ελληνικής γης, αναγέννησαν τα τοπικά προϊόντα. Λιγότερο ή περισσότερο κοντά στα αστικά κέντρα, κάθε ιστορία μάς δείχνει με τη δική της ομορφιά ακόμη μία πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας.

Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν. Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη «Ζωή αλλιώς».

Το Σάββατο με τίτλο «Εύβοια: Εκεί στον Νότο» τα τοπία «κοντράρονται» μεταξύ τους ποιο θα κερδίσει. Ποιος θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από το γαλήνιο θέαμα που αντικρίζει όταν μπαίνει στη βάρκα και χάνεται μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά των Πεταλιών ή μετριέται με την απεραντοσύνη που απλώνεται μπροστά του σαν φτάσει στα Δρακόσπιτα, στην κορυφή της Δίρφυος; Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η Ινα Ταράντου εστιάζει στην ενέργεια της Σκύρου. Ο Γιώργης μιλά για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του τόπου του, ο Μανώλης για την αγάπη και την αφοσίωσή του στα σκυριανά αλογάκια, η κυρία Φρόσω μαγειρεύει την περίφημη σκυριανή αστακομακαρονάδα.

Και από τα εκκλησάκια, τις ακροθαλασσιές και το επιβλητικό κάστρο της κορυφής, η εκπομπή βρέθηκε σε ένα παραδοσιακό σκυριανό σπίτι, μαζί με Γέρους, Κορέλες και εκκωφαντικά κουδούνια. Ήχος και θέαμα σκυριανού καρναβαλιού, που προκαλεί δέος και αφυπνίζει…

Δείτε επίσης: Πόλεμος Κανάκη – Σκάι: Υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες και ξεμπρόστιασμα στην ισχυρή ξανθιά του καναλιού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ