Οφειλές των «Παραπολιτικών» καλύπτονται από το Άργος;

Must Read

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει στους εκδότες εφημερίδων η είδηση ότι ο όμιλος των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά μία… βόμβα υποχρεώσεων που αγγίζουν τα 70.000.000 ευρώ, οι περισσότερες εκ των οποίων, μάλιστα, προέρχονται από το πρακτορείο διανομής Τύπου Άργος.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», οι εκδότες, όπως είναι φυσικό, αρχίζουν να σκέφτονται, πλέον, μήπως η παρέα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», προκειμένου να διασωθεί, αρχίζει και βάζει χέρι στις εισπράξεις τους μέσω του ίδιου του πρακτορείου, αλλά και μέσω τρίτων εταιριών, όπως είναι τα υποπρακτορεία και οι διάφορες μεταφορικές.

Οι φόβοι τους επιτείνονται με την ολοένα αυξανόμενη καθυστέρηση στις πληρωμές του πρακτορείου, καθώς και από μία σειρά κινήσεων πανικού της Άργος, όπως η μονομερής αλλαγή όρων συμβάσεων, η αποστολή εξωδίκων με απειλή διακοπής διανομής, κ.λπ.

Ας μη λησμονήσουμε ότι, την περίοδο προ κορωνοϊού, κάθε μέρα καθυστέρησης των οφειλών του πρακτορείου προς τους πελάτες του σήμαινε ρευστότητα άνω των 250.000 ευρώ, που είναι άγνωστο που διοχετεύονταν.

Ακόμη ένας παράγοντας που εντείνει τις ανησυχίες είναι μία περίεργη κινητικότητα που παρατηρείται σε εταιρικό επίπεδο, καθώς υποπρακτορεία μεταφέρονται σε καινούργια -άγνωστα στον χώρο- χέρια, ενώ το ίδιο μπορεί να έχει συμβεί ακόμη και με το μεταφορικό έργο, δηλαδή τα οχήματα που αποτελούν το δίκτυο διανομής του πρακτορείου.

Όπως είχε αναφέρει η «δημοκρατία» σε εκτενές ρεπορτάζ της, ειδικώς το σύνολο των υποχρεώσεων της Άργος, στην οποία εκ των βασικών μετόχων είναι εταιρίες του ομίλου των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», για το έτος 2018 άγγιζαν τα 54.467.324,98 ευρώ! Από αυτά οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία έφταναν στο δυσθεώρητο νούμερο των 6.602.906,6 ευρώ!

Στο ίδιο ρεπορτάζ, είχε επισημάνει ακόμη πως η εταιρία ορκωτών λογιστών Baker Tilly, που διενήργησε σχετική έρευνα, έπειτα από εντολή της προηγούμενης διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχε σημειώσει πως η Άργος Α.Ε. από το 2015 εμφανίζει σημαντική αύξηση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, επειδή, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα, δεν αποδίδει τις εισφορές που παρακρατεί από τους εκδότες εκ μέρους τους.

Κανονική υπεξαίρεση

Εν ολίγοις, η έκθεση είχε αποκαλύψει πως πραγματοποιείται κανονική υπεξαίρεση! Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο αυτό και δεν σταματάει μοναχά εδώ. Ο όμιλος των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» το 2018 είχε ακόμη μέσω της εταιρίας Ελευθερία του Τύπου σύνολο υποχρεώσεων ύψους 4.575.374,44 ευρώ (!), μέσω της Παραπολιτικά Α.Ε. υποχρεώσεις ύψους 6.491.148,99 ευρώ και μέσω της ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ υποχρεώσεις ύψους 4.660.647,81(!!) ευρώ. Και, κάπως έτσι, φτάνουμε στο… εκρηκτικό νούμερο των 70.000.000 ευρώ!

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η «δημοκρατία» είχε μεταφέρει την πληροφορία, η οποία ουδέποτε διαψεύσθηκε, ότι βασικές δραστηριότητες του πρακτορείου μεταφέρονται πιθανότατα σε άλλες εταιρίες, κάτω από τη «μύτη» της αγοράς. Συγκεκριμένα, πηγές ανέφεραν πως η Εθνική Leasing πέρασε το μεταφορικό έργο από το πρακτορείο Άργος στην εταιρία Κρητικές Διανομές Α.Ε. Ανέφεραν, δηλαδή, πως το πρακτορείο έχασε μία από τις βασικές δραστηριότητές του, γεγονός που μπορεί να καθιστά αβέβαιο το μέλλον του.

Η εταιρία Κρητικές Διανομές Α.Ε., από την άλλη, είναι μία εταιρία που συστήθηκε μόλις το 2018, με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ. Αμέσως μετά τη σύστασή της, ανέλαβε ως υποπρακτορείο τη διανομή Τύπου στην Κρήτη και, σχετικά άμεσα, και κάποια άλλα υποπρακτορεία, επιλεκτικά.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε αυτήν εμφανίζεται ο Παναγιώτης Πετρίδης, ο οποίος δεν είχε ποτέ στο παρελθόν παρόμοια δραστηριότητα, αφού η κύρια ασχολία του είχε να κάνει με τον κλάδο της εστίασης και της ευρύτερης αναψυχής. Γι’ αυτό και πολλές φωνές υποστήριζαν τότε πως πίσω από την εταιρία βρίσκεται, στην πραγματικότητα, η ηγετική ομάδα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ».

Και, κάπου εδώ, η ιστορία γίνεται ακόμη πιο περίεργη, καθώς παρόμοια χαρακτηριστικά έχει και μία νέα πληροφορία που κυκλοφορεί στην αγορά, η οποία εν μέρει επιβεβαιώνεται από στοιχεία, προκαλώντας πλέον ερωτήματα για το αν πρόκειται για μοτίβο που επαναλαμβάνεται ως μέρος ενός σχεδίου.

Σύμφωνα με τη νέα πληροφορία, τον περασμένο Ιούλιο η RIGAGE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αγόρασε το σύνολο των μετοχών της ΤΝΚ LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία αποτελεί, ουσιαστικά, το υποπρακτορείο Τύπου Κοζάνης και Δυτικής Θεσσαλονίκης, αντί το ποσού των 167.300 ευρώ.

Εταιρίες-«φαντάσματα» διανέμουν χωρίς εγγυήσεις;

Η αγορά ενός υποπρακτορείου από μία άλλη εταιρία δεν είναι, φυσικά, κάτι παράξενο. Αυτό όμως που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός πως η RIGAGE δημιουργήθηκε, επίσης μόλις το 2018, από τον Γιώργο Γκάγκανο με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ και μοιάζει να μην είχε κάποια δραστηριότητα μέχρι τον Απρίλιο του 2019, όταν και μεταφέρθηκε η έδρα της από μία διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη σε κάποια άλλη μέσα στην πόλη και, εν συνεχεία, τον Ιούνιο του 2019 παραχωρήθηκε από τον Γιώργο Γκάγκανο στον αδελφό του, Δημήτρη.

Ο Δημήτρης Γκάγκανος, όπως και ο Παναγιώτης Πετρίδης, δεν προκύπτει να είχε καμία σχέση στο παρελθόν με τον χώρο της διανομής Τύπου (όπως δεν προκύπτει να είχε και ο αδελφός του Γιώργος). Ωστόσο, αμέσως μετά την παραχώρηση της εταιρίας από τον αδελφό του, δηλαδή τον Ιούλιο, αγοράζει τις μετοχές της ΤΝΚ LOGISTICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, Πέτρο Πέτρου, και βρίσκεται επικεφαλής ενός τεράστιου υποπρακτορείου, το οποίο διανέμει σε μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή, στη δυτική Μακεδονία, και, φυσικά, διαχειρίζεται σημαντικά ποσά των εκδοτών των εφημερίδων.

Μοιάζει σαν κι αυτός να είχε κάποιες «γερές πλάτες» μέσα στο Άργος, που στήριξαν με ζέση το νέο του ξεκίνημα.

Οι πληροφορίες μάλιστα -στο ανεπιβεβαίωτο τμήμα τους- αναφέρουν πως το Άργος επέστρεψε (!!) στην ΤΝΚ LOGISTICS την εγγύηση που του είχε καταβάλει, ύψους 160.000 ευρώ (σ.σ.: όπως είναι λογικό, τα υποπρακτορεία καταβάλλουν ένα ποσό εγγύησης στο πρακτορείο για την εκκίνηση της δραστηριότητας), και με αυτά τα λεφτά φαίνεται ότι ο μέτοχος της RIGAGE αγόρασε τις μετοχές της.

Δηλαδή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η RIGAGE αγόρασε την εταιρία με τα ίδια τα λεφτά της εταιρίας!

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων

Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε το ερώτημα παραμένει αν ο Δημήτρης Γκάγκανος επέστρεψε, στη συνέχεια, τα λεφτά στο Άργος, υπό τη μορφή της εγγύησης, δηλαδή αν επέστρεψε τα χρήματα των εκδοτών. Γιατί, εάν τα πήρε και δεν τα επέστρεψε, τότε το σκάνδαλο είναι τεραστίων διαστάσεων. Προφανώς όλες οι παραπάνω ενέργειες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα ελέγχου της Δικαιοσύνης!

Περίεργη μοιάζει και η πληροφορία πως ο Γιώργος Γκάγκανος, ο αρχικός ιδρυτής της RIGAGE, διατηρεί ακόμη την εταιρία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, η οποία, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, ασχολείται με το επίκαιρο θέμα των ημερών, δηλαδή την τηλεκπαίδευση!

Πηγή: εφημερίδα «Δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This