Τετάρτη 23/6/2021

Το «Μακελειό» έκανε μήνυση για την αδιαφανή κατανομή των 20.000.000 ευρώ στον Τύπο

Γενικευμένες αντιδράσεις προκαλούν πλέον οι αδιαφανείς διαδικασίες που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο μοίρασμα του πακέτου των 20.000.000 ευρώ στον Τύπο για την ενημέρωση και την επικοινωνία των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού. Ουδείς μέχρι σήμερα έχει δώσει εξηγήσεις για το πως κατανέμεται αυτό το ποσό και με ποίους όρους χορηγείται στα ΜΜΕ. Το αντίθετο μάλιστα.

Παρά τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και τα δημοσιεύματα για ριχθεί φως στη μοιρασιά του δημοσίου χρήματος, προς ενημέρωση και των πολιτών, ο αρμόδιος υπουργός Στέλιος Πέτσας τηρεί σιγή ιχθύος και αρνείται να προωθήσει προς δημοσίευση στη διαύγεια τη λίστα με τα media που μοιράζονται τα 20.000.000. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει και οι πρώτες μηνύσεις (εφημερίδα «Μακελειό») για τις αδιαφανείς διαδικασίες και τους σκοτεινούς όρους του τεράστιου αυτού κονδυλίου, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δεινοπαθεί και δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Ο Όμιλος «Εστία Επενδυτική» που κυριαρχεί στις πωλήσεις του καθημερινού φύλλου έχει εισπράξει ελάχιστα ποσά (η «δημοκρατία» 18.000 ευρώ, η «Εστία» 9.000 ευρώ και η «Espresso» 0 ευρώ) και προκαλείται εύλογα το ερώτημα: Που πήγαν αυτά τα 20.000.000 ευρώ; Ποιος και με ποια κριτήρια τα έλαβε; Γιατί δεν δημοσιεύονται από την κυβέρνηση τα ΜΜΕ και τα ποσά που πήραν; Τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ