Παρασκευή 7/5/2021

Η καλύτερη εκπομπή στο ραδιόφωνο παρουσιάζεται από κληρικό!

  • Παναγιώτης Λιάκος

Ο πατήρ Πέτρος Μινώπετρος* ήταν σκηνοθέτης, έγινε ιερέας και διαπρέπει ως ραδιοφωνικός παραγωγός! Οι εκπομπές του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 τιτλοφορούνται «Από Τέχνη σε Τέχνη».

Σήμερα Κυριακή μεταδόθηκε σε επανάληψη η συζήτηση του με τον Δ. Τριανταφυλλίδη με θέμα: «Η πνευματικότητα της Ρωσικής Λογοτεχνίας». Ο Δ. Τριανταφυλλίδης είναι συγγραφέας, μεταφραστής και θεολόγος και ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στη χώρα μας που έχει τόσο βαθιά γνώση της ρωσικής αλλά και σοβιετικής λογοτεχνίας.

Η εκπομπή που μεταδόθηκε σήμερα ήταν μια αριστουργηματική «ακτινογραφία» της ρωσικής ψυχής, όπως αυτή φανερώθηκε στα γραπτά των μεγάλων Ρώσων συγγραφέων αλλά κι ένα εφιαλτικό ταξίδι στα ανήλιαγα τοπία του σοβιετικού ολοκληρωτισμού.

Οι εκπομπές του πατρός Π. Μινώπετρου αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με το ποιοτικό ραδιόφωνο.

*Ο πατήρ Πέτρος Μινώπετρος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Σπούδασε σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου, στο Τμήμα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου του Ινστιτούτου Θεατρικών και Κινηματογραφικών Τεχνών «Ίων Λούκα Καρατζιάλε».

Στη Ρουμανία έμεινε έξι χρόνια (1977-82), όπου σκηνοθέτησε έξι κινηματογραφικές ταινίες. Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίων και με τη σκηνοθεσία ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) για την ΕΡΤ.

Είναι ο δημιουργός (έρευνα, σενάριο, σκηνοθεσία) της τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ 2 Κυνηγοί του ουράνιου τόξου (1986), με θέμα την ιστορία της ελληνικής ροκ μουσικής. Συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το οποίο σκηνοθέτησε ταινίες-αφιερώματα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Μίνωα Βολανάκη. Δίδαξε Κινηματογράφο και Σκηνοθεσία στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Το 1999-2000 ιδρύει και διευθύνει τη Σινεματέκ (Cinémathèque) – Ταινιοθήκη – Κινηματογραφική Λέσχη.

Είναι βασικός συντελεστής της Ταινιοθήκης Κινηματογραφικής Λέσχης που ίδρυσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2013. Το 2008 χειροτονήθηκε κληρικός. Με την Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάστηκε, ως σκηνοθέτης, στην παραγωγή της όπερας Αραμπώ του Σώτου Βασιλειάδη (1989-90).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ