Προτεραιότητα οι 230.000 συντάξεις που είναι στο «περίμενε»!

Must Read

Η ψηφιοποίηση των συντάξεων και οι έλεγχοι των επιθεωρητών εργασίας συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα εκδώσει την πρώτη ψηφιοποιημένη σύνταξη» είπε ο κ Βρούτσης και πρόσθεσε ότι «μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις θα είναι η ψηφιοποιήση των συντάξεων… Μια παθογένεια, ένα πρόβλημα δεκαετιών στη χώρα θα αντιμετωπιστεί μια για πάντα». Είπε ακόμη ότι στη συνάντηση συζήτησαν «τα εκκρεμή θέματα, τις προκλήσεις και τα προβλήματα του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και τις πολιτικές που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα. Μια σύσκεψη ενημέρωσης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, και για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο Υπουργείο Εργασίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο ετοιμάζαμε πριν και το έχουμε στα πρώτα μας σχέδια. Επίσης, στο επίκεντρο της πολιτικής της Κυβέρνησής μας είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ο αδύναμος, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος. Προβλήματα, παθογένειες του παρελθόντος θα τα αντιμετωπίσουμε. Και ένα από αυτά είναι και οι συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Και αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα είναι στην πρώτη προτεραιότητά μας, καθώς και το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ήδη, χθες, με εντολή Πρωθυπουργού συναντήθηκα με όλους τους επιθεωρητές, οι οποίοι πήραν κατευθύνσεις να ξεκινήσουν άμεσα εντατικούς ελέγχους».

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για διαλυτική κατάσταση στο υπουργείο Εργασίας, «που αφορά δεκάδες εκκρεμείς αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί, ζητήματα που αφορούν τη μηχανογράφηση του Υπουργείου, συντάξεις που δεν εκδίδονται λόγω απουσίας λογισμικού. Και φυσικά επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, ότι οι εκκρεμείς συντάξεις που λέγαμε, μια πρώτη προσέγγιση είναι ότι περνάνε τις 230.000. Χωρίς να είμαστε ακόμα σίγουροι, διότι δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για το Υπουργείο, για τη χώρα, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Κλείνοντας είπε ότι «βάζουμε μια διπλή προτεραιότητα: Την ικανοποίηση των εκκρεμών συντάξεων, και από την άλλη την ψηφιοποιημένη σύνταξη. Τη μεγάλη τομή, τη μεγάλη επανάσταση, τη μεγάλη μεταρρύθμιση για το Υπουργείο Εργασίας και για τη χώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This