«Φλερτάρει» με Ελλάδα και Ε.Ε. η Ρωσία: «Μαζί μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά!»

Must Read

Με μια κίνηση, που προκάλεσε έκπληξη τόσο στους Έλληνες όσο και στους Ευρωπαίους ετέρους του, άνοιξε την ομιλία του στο συνέδριο του «Economist», που λαμβάνει χώρα στο Λαγονήσι, ο Μόνιμος Εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Σιζόφ.

Ο κ. Σιζόφ χαιρέτησε πρώτα στα ελληνικά τους παρευρισκόμενους, καθώς, όπως δήλωσε, το πρώτο του διπλωματικό πόστο, πριν από 40 χρόνια, ήταν στην Ελλάδα.

Ο συμβολισμός μιας τέτοιας πράξης, σε μια εποχή συνεχών αναταραχών στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, εκτιμάται ανάλογα.

Ο Μόνιμος Εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ μίλησε για τη σχέση της Ρωσίας με την Ευρώπη στον νέο αιώνα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή «έχει τα πάνω της και τα κάτω της, ωστόσο όταν οι σχέσεις δεν είναι καλές, δεν είναι προς όφελος των λαών». «Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, όμως όχι άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Δεν αποδεχόμαστε κάποιες χώρες να έχουν μεγαλύτερη επιρροή», είπε κατηγορηματικά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, προβλέποντας την κατάσταση, ο κ. Σιζόφ δήλωσε ότι αναμένει να υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μελλοντική συνεργασία Ρωσίας-Ελλάδας.

Ο κ. Σιζόφ, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις φήμες περί ανάμειξης της Ρωσίας. Καταλήγοντας, ο ίδιος δήλωσε πως Ευρώπη και Ρωσία βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει από κοινού να ορίσουν τη μελλοντική τους σχέση.

«Οι δεσμοί της Ρωσίας με την ΕΕ είναι πολιτικοί-πολιτιστικοί και οικονομικοί. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να σκέφτονται ότι πρέπει να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τις χώρες τις ευρύτερης περιοχής και κυρίως με τη Ρωσία».

Τέλος, έκλεισε με το εντυπωσιακό: «Μαζί μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά. Αν φτάσουμε στην κορυφή του βουνού υπάρχει μέλλον και για τους δυο μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This