Βελτιώνουν τις 120 δόσεις αλλά μένουν άλυτα τα «αγκάθια»!

Must Read

Μέρος του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και μικρές αλλαγές για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προανήγγειλε ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Τόνισε δε ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν άμεσα με στόχο την βελτίωση της ρύθμισης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι αλλαγές που οι οποίες προτείνονται και βρίσκονται στη διαδικασία της επεξεργασίας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι:

  • Μείωση της ελάχιστης μηνιαίας δόσης από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ και αυτό για να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε περισσότερες δόσεις.
  • Μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης για όσους έχουν οφειλές έως 3.000 ευρώ. Υπάρχουν σκέψεις για μείωση του επιτοκίου σε πολίτες που έχουν χρέη μεγαλύτερα των 3.000 ευρώ ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις για να μειωθεί το επιτόκιο και για μεγαλύτερες οφειλές.
  • Εξετάζεται επίσης μείωση του επιτοκίου από το 5% που είναι σήμερα να πέσει στο 3% μια και είναι αποτρεπτικό όταν επιλέγουν μεγάλο αριθμό δόσεων, δηλαδή μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.
  • Ειδική μεταχείριση για μεσαίους και μεγάλους οφειλέτες. Αυτή θα προβλέπει ότι το 50% της οφειλής θα ρυθμίζεται με 120 δόσεις και το υπόλοιπο 50% θα παραμένει «παγωμένο» μέχρι την πλήρη εξόφληση της ρύθμισης. Αν ολοκληρωθεί η ρύθμιση με συνέπεια, είτε θα ρυθμίζεται τότε το υπόλοιπο, είτε θα διαγράφεται μέρος ή ολόκληρη η οφειλή με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το “αγκάθι” της μη ενοποίησης

Άλυτο θέμα παραμένει η περίπτωση που υφίστανται οφειλές βεβαιωμένες σε περισσότερες της μίας Δ.Ο.Υ. και οι οποίες πρέπει να ρυθμιστούν ανά Υπηρεσία.

Με λίγα λόγια εάν φορολογούμενος έχει οφειλές σε περισσότερες από μία ΔΟΥ δεν μπορεί να τις ενοποιήσει, αλλά θα πρέπει να κάνει ξεχωριστές ρυθμίσεις κάτι που αυξάνει κατακόρυφα το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα και αυτό να λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για μεγάλο ποσοστό οφειλετών που έχουν αλλάξει κατοικία και Δ.Ο.Υ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα και να ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This