Δόμνα Μιχαηλίδου: «Στόχος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται»

Must Read

«Στόχοι της κυβέρνησης είναι η χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ από τα 760 εκατομμύρια που είναι σήμερα, δημιουργώντας ευκαιρίες επανένταξης στην επαγγελματική ζωή», τόνισε η νέα υφυπουργός Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η υφυπουργός, βρέθηκαν η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που θα βελτιώσουν το σύστημα απονομής των επιδομάτων σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης, το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων, ώστε τα επιδόματα να χορηγούνται στους πραγματικούς δικαιούχους, και η ανάγκη εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης. Τα στελέχη του ΟΠΕΚΑ αναφέρθηκαν στη δομή, τη λειτουργία, το έργο και τις προτεραιότητες του οργανισμού, καθώς επίσης σε θέματα που δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων του.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε: «Προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η ενίσχυση των επιδομάτων που έχουν αποτύπωμα στις πλέον ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των δικαιούχων στη πληροφόρηση. Θέλω να θυμίσω ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι η χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, και η αύξηση του κονδυλίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ. ευρώ από τα 760 εκατομμύρια που είναι σήμερα, δημιουργώντας ευκαιρίες επανένταξης στην επαγγελματική ζωή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This