Στα 3 ευρώ οι χρεώσεις για μετρητά από τα ΑΤΜ!

Must Read

Στη χρήση πλαστικού χρήματος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κόσμο οι τράπεζες, μετά την απόφαση να ακριβύνουν τα μετρητά για όσους κάνουν αναλήψεις μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ. Οι αλλαγές στις χρεώσεις γίνονται άμεσα, με την Τράπεζα Πειραιώς να προσαρμόζει το κόστος ανάληψης μετρητών στα 3 ευρώ από την ερχόμενη Δευτέρα (22 Ιουλίου).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Οι κάτοχοι καρτών, που θα χρησιμοποιούν ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή που γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ (δηλαδή οι άνθρωποι που έχουν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες και προσπαθούν να βγάλουν χρήματα μέσω «ξένου» μηχανήματος), θα χρεώνονται με 3 ευρώ, ακριβώς όπως μέσω των άλλων διεθνών σχημάτων, αφού, πάντως, ερωτηθούν αν αποδέχονται τη χρέωση.

Παράλληλα, για τους δικούς της πελάτες η Τράπεζα Πειραιώς από τις 22 Ιουλίου μειώνει την προμήθεια που πληρώνουν, όταν κάνουν χρήση των ΑΤΜ άλλης τράπεζας.

Σήμερα σε αυτές τις περιπτώσεις, για ποσό ως 250 ευρώ, υπάρχει χρέωση 1,40 ευρώ και για μεγαλύτερο ποσό 2,20 ευρώ, ενώ από τις 22 Ιουλίου, η χρέωση θα μειωθεί σε 0,60 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Τα τραπεζικά στελέχη ισχυρίζονται πως το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ αναγκάζει τις τράπεζες να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους, αλλά κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, αποτελεί ακόμα ένα κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών που είναι ο πιο φθηνός τρόπος συναλλαγών και συμβάλλει καίρια στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική στους κανονισμούς της ΕΕ που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος, που δεν είναι, όμως, ο εκδότης της κάρτας τους.

Όπως επισημαίνεται από τραπεζικά στελέχη, ο πελάτης δεν επηρεάζεται καθόλου, εφόσον επιλέγει το ΑΤΜ της δικής του τράπεζας.

Εύλογα κάθε τράπεζα έχει άλλη τιμολόγηση ανάλογα με το κόστος που την επιβαρύνει για τη συντήρηση, φύλαξη και διατήρηση μετρητών. Αξίζει να σημειωθεί, όπως τονίζεται από αρμόδια τραπεζικά στελέχη, ότι όλο και συχνότεροι πλέον βανδαλισμοί έχουν αυξήσει το κόστος συντήρησης των ATM.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This