ΕΣΕΕ: Με βάση τη μείωση τζίρου θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως «πληττόμενη» μια επιχείρηση

Must Read

Η ενίσχυση των επιχειρήσεων που είναι συνδεδεμένες με τον τουρισμό στη βάση του καθορισμού της εποχικότητάς τους και ο χαρακτηρισμός μιας επιχείρησης ως «πληττόμενης», με κριτήριο το ποσοστό μείωσης του τζίρου της σε σύγκριση με τον περυσινό για τη δεδομένη χρονική περίοδο, αποτελούν τα δύο βασικά αιτήματα της ΕΣΕΕ για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιώργος Καρανίκας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη έθεσε την άμεση ανάγκη για τον εξορθολογισμό των μέτρων ενίσχυσης υπό το φως των έντονα αρνητικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η πανδημία στην αγορά.

Όπως είπε, πρέπει να αντικατασταθεί η πρακτική των ενισχύσεων της επιχειρηματικότητας, όπως ισχύουν σήμερα βάσει κλάδου και ΚΑΔ και να υπάρξει προσαρμογή τους στις πραγματικές ταμειακές ανάγκες, απαιτήσεις και δυνατότητες των επιχειρήσεων, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από το σοκ του lockdown και τους αναιμικούς τζίρους μετά την επαναλειτουργία τους.

«Η αγορά έχει επείγουσα ανάγκη μια δικαιότερη μέθοδο στήριξης, καθώς, με κριτήριο τον κλάδο ή τον ΚΑΔ, μένουν εκτός του πλέγματος των κυβερνητικών μέτρων χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται πραγματικά. Μόνο στη βάση της μείωσης τζίρου, όπως εφαρμόστηκε για τη μείωση ή κατάργηση της προκαταβολής φόρου, θα πρέπει να εντοπίζεται και να χαρακτηρίζεται ως «πληττόμενη» μια επιχείρηση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This