Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικού συναλλάγματος για την Ελλάδα

Must Read

Η ακύρωση της ΔΕΘ σήμανε την καταστροφή σε ότι αφορά στις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Δεκάδες μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις θα έδιναν το «παρών» αυτό το σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, όμως τελικά οι αποστολές ακυρώθηκαν μαζί με την Εκθεση.

Η Γερμανία τα τελευταία χρόνια θεωρείται ένας στρατηγικός εταίρος στον τομέα της οικονομίας, αλλά ποια είναι τα πραγματικά μεγέθη αυτής της συνεργασίας;

Οι καθαρές άμεσες γερμανικές επενδύσεις βάσει στοιχείων ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ΤτΕ, κατά την περίοδο 2007-2018, ανήλθαν σε αξία στα 6,33 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 162 επιχειρήσεις συνδεδεμένες με γερμανικά συμφέροντα, οι οποίες ισχυρίζονται πως υποστηρίζουν περί τις 29.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις
εργασίας. Μεταξύ αυτών δεσπόζουν αυτές στον ΟΤΕ και στη Lidl. Το επίπεδο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση αποτελείται από εισαγωγές από τη Γερμανία που διαμορφώνονται στα 6,1 δισ. ευρώ και από τις εξαγωγές της Ελλάδας στα 2,1 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία θεωρείται για την Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικού συναλλάγματος μετά τη Βρετανία. Σύμφωνα με τα προ κορωνοϊού στοιχεία, κάθε χρόνο τη χώρα επισκέπτονται 4.400.000 Γερμανοί, αποτελώντας το 14,6% του συνόλου των ξένων επισκεπτών. Οι Γερμανοί πραγματοποιούσαν μέχρι πέρυσι 42.600.000 διανυκτερεύσεις τον χρόνο ή το 18,8% του συνόλου των διανυκτερεύσεων και δαπανούσαν περί τα 2,96 δισ. ευρώ, συμμετέχοντας με περίπου 18,9% στο σύνολο των τουριστικών εσόδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή, το 2018 στη Γερμανία διέμεναν περίπου 363.000 Ελληνες, ενώ βάσει στοιχείων της Eurostat στην Ελλάδα το 2019 διέμεναν περίπου 11.500 Γερμανοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This