Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Πέτσας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο φάσεις, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως ο φόρος θα μειωθεί κατά 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο.

Τα νομοσχέδια, μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα ήταν έτοιμα από τότε που η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση και σκοπός της Κυβέρνησης είναι να ψηφιστούν εντός του Αυγούστου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν υπάρχει αντίρρηση από τους δανειστές για  το φορολογικό υποστηρίζοντας πως: «για την κυβέρνηση αυτό δεν είναι απλώς ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά είναι μεταρρυθμιστική τομή».

Επίσης για μια ακόμη φορά ο κ. Πέτσας είπε πως η Κυβέρνηση θα κινηθεί για την μείωση των φορολογικών συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας και θα ζητηθεί από τους δανειστές μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.


Με… όπλο την ανάπτυξη 

«Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βερολίνο και εκεί θα συζητήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν την Ευρώπη και ειδικότερα εκείνα που αφορούν την Ελλάδα. Και στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα ένα σημαντικό ζήτημα που εμείς προτάσσουμε πάντα είναι ότι εμείς έχουμε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που φέρνει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και θέλουμε, εφόσον δείξουμε αυτά τα δείγματα γραφής, οι δανειστές να σκεφτούν να προχωρήσουμε άμεσα των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα ώστε περισσότερος δημοσιονομικός χώρος να διοχετευτεί πιο γρήγορα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών», τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος που συνέχισε:

«Εμείς έχουμε πει ότι ένας στόχος που είναι ρεαλιστικός (σ.σ. για το ύψος των πλεονασμάτων) είναι κοντά στο 2% του ΑΕΠ. Θυμίζω ότι μετά το 2023 αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι για 2,2%. Είναι ένα περιθώριο που μπορούμε να συζητήσουμε σε αυτό το εύρος».

Δεν αλλάζει το αφορολόγητο

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο ο κ. Πέτσας είπε: «Το αφορολόγητο θα μείνει στα ίδια επίπεδα περίπου που βρίσκεται και σήμερα και λέω περίπου γιατί εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι το αφορολόγητο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ