19-9-2020

Ακόμα λείπουν 1.000.000 φορολογικές δηλώσεις!

Εντείνεται η αγωνία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς μέχρι και χθες, Παρασκευή, έλειπαν περίπου ένα εκατομμύριο δηλώσεις, περίπου 1,8 εκατομμύρια εκκαθαριστικά και πάνω από 1,1 δισ. ευρώ βεβαιωμένων φόρων!

Και παρότι το Σαββατοκύριακο μπορεί κανείς να κάνει την δήλωσή του μέσω υπολογιστή, λόγω καλοκαιριού, ζέστης και κλειστών λογιστικών γραφείων η κίνηση πέφτει. Οπότε, επί της ουσίας, απομένουν πέντε εργάσιμες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, στις οποίες θα πρέπει να γίνονται σχεδόν 180.000 δηλώσεις τη μέρα!

Φορείς της αγοράς πιέζουν για νέα παράταση, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς στις 29 Ιουλίου λήγει και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης. Το ένα θα συμπαρασύρει το άλλο και θα πρέπει να ζητηθεί να καταβάλουμε την δόση μας αργότερα.

Επιπλέον, σε μια τέτοια περίπτωση, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να περιμένει μέσα στο Αύγουστο να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ.

Οι συνέπειες που θα επιφέρει στην οικονομία της χώρας μια νέα παράταση δεν θα είναι ευχάριστες. Γι’ αυτό και ο αρμόδιος υφυπουργός φορολογικής πολιτικής, κ. Βεσυρόπουλος, έχει δηλώσει γραπτώς ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ