Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

«Ευελιξία» για την οικονομική πολιτική και ύφεση μεταξύ 8% και 9% βλέπει ο Σταϊκούρας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ευελιξία για να χαράξει οικονομική πολιτική χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς αναμένεται να έχει η κυβέρνηση το 2021, ενδεχομένως και το 2022.

Όπως εξήγησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, καθοριστικός παράγοντας θα είναι η εξέλιξη του κοινοτικού ΑΕΠ και η αλληλεπίδρασή του με την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επανέλθουν όταν το ΑΕΠ στην Ευρώπη φτάσει στο επίπεδο του 2019. Αυτό δεν εκτιμάται να γίνει το 2021 και πιθανόν ούτε το 2022. Άλλωστε η υγειονομική κρίση δεν φαίνεται πως θα λήξει γρήγορα, με την Κομισιόν να υπολογίζει πλέον και δυσμενή σενάρια για ύφεση 11% φέτος σε κοινοτικό επίπεδο.

Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στο Eurogroup του Οκτωβρίου, όπου θα εξεταστεί η 7η έκθεση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που συντάσσεται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, οι θεσμοί ενημερώθηκαν και συμφώνησαν για τα μέτρα ύψους 6,8 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Συμπλήρωσε ότι πλέον υπάρχει η ευελιξία για τη χάραξη της οικονομικής πολίτικης, κυρίως όσον αφορά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, την κοινωνική συνοχή και τη θωράκιση της υγείας.

Όσον αφορά την ύφεση, όλοι οι δείκτες συνηγορούν ότι θα κυμανθεί μεταξύ 8% και 9%.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ