Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

ΓΣΕΒΕΕ: Οι ανάγκες της επιχειρηματικότητας μεγάλες και τα λεφτά που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης πολύ λίγα!

Αρκετούς αστερίσκους βάζουν οι εκπρόσωποι της αγοράς στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την τόνωση της οικονομίας.

Επισημαίνουν ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι όμως όμως αρκετά, καθώς χρειάζονται κι άλλες παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα, αλλά και μέτρα που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, τα μέτρα είναι πολύ λίγα για τις ανάγκες που έχει η επιχειρηματικότητα, προτείνοντας την επιδότηση του μισθολογικού κόστους, καθώς όπως είπε, το μείζον είναι πως θα διατηρήσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, όχι πως θα δημιουργήσουμε νέες.

Στοχευμένα, θετικά αλλά όχι αρκετά χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, τονίζοντας  η διστακτικότητα στην άμεση εφαρμογή μιας γενναίας ρύθμισης όλων των υποχρεώσεων που γεννήθηκαν μέσα στην κρίση και αφ’ ετέρου η απροθυμία της υιοθέτησης συγκεκριμένων κανόνων που θα υποχρεώσουν το τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, θα εντείνουν το ήδη τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά.

Προσωρινές «ανάσες» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και μια προοπτική μόνιμων ελαφρύνσεων, δίνει το πακέτο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, ενώ για ικανοποίηση των προσδοκιών της κοινωνίας και των άμεσων αναγκών της επιχειρηματικότητας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος.

Β. Παπ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ