Σας ενδιαφέρει: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ – Ποιοι και πως θα το λάβουν

Must Read

Από σήμερα έως τις 30 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι ώστε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 508,20 € έως 1.016,40 € και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου κάθε έτους.

Ειδικά από σήμερα Τρίτη έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, ενώ η υποβολή αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

ενώ δεν απαιτείται αυτοπρόσωπη προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι, εκτός των όσων παρατίθενται στον σχετικό πίνακα που επισυνάπτει η ”δημοκρατία” και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2020, που κατά το έτος 2019 ασκούσαν ένα από τα επαγγέλματα αυτά και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2020, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2020 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2020 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού, με δεδομένη τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας, η πλειοψηφία τους αναμένεται να κάνει χρήση της ρύθμισης που μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων ενσήμων από 100 σε 50, ώστε να λάβουν το τακτικό επίδομα ανεργίας για τρεις μήνες. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στη «δημοκρατία» η ΠΟΕΕΤ, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για όσους εργάστηκαν φέτος για πρώτη φορά στον κλάδο και συμπληρώνουν τον αριθμό των 50 ημερών ασφάλισης, γιατί κινδυνεύουν να μην λάβουν το επίδομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This