Ο μνημονιακός κ. Σκυλακάκης μας προετοιμάζει: «Ό,τι ξοδεύουμε είναι μελλοντικοί φόροι»!

Must Read

Φοροεισπρακτικά μέτρα και νέο μνημόνιο προανήγγειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την αγάπη του για τις σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές.

Σε μία περίοδο, που ακόμα και οι ίδιοι οι δανειστές εμφανίζονται πιο ελαστικοί και αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μια χώρα εκτός μνημονίων, ο κ. Σκυλακάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο υμνητής των μνημονίων κατέστησε σαφές ότι λόγω υψηλού χρέους και ανάγκης να διατηρήσουμε την πρόσβαση στις αγορές οι δυνατότητες της χώρας για δαπάνες είναι περιορισμένες. Και τούτο καθώς, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «ό,τι ξοδεύουμε είναι μελλοντικοί φόροι».

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως τα επιδόματα και οι ενισχύσεις που δίδονται στην περίοδο της πανδημίας θα πληρωθούν αργότερα σε φόρους, σε απόλυτα ευθυγραμμισμένη γραμμή με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα έρθει σε βάθος χρόνου νέο μνημόνιο αν ξεφύγει η χώρα σε δαπάνες είπε ότι «δεν θα είναι σε μεγάλο βάθος χρόνου, διότι οι αγορές αντιδρούν έντονα όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη δημοσιονομική διαχείριση». Αντί να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει νέο μνημόνιο, άφησε ορθάνοικτο παράθυρο, στάση απαράδεκτη, ειδικά σε μία τέτοια συγκυρία.

«Η Ευρώπη λέει ένα πολύ απλό πράγμα: Ξοδέψτε με βάση τις δυνατότητές σας, όχι όσα έχετε. Αλλά, με βάση τις δυνατότητές μας αυτή τη στιγμή, ό,τι ξοδεύουμε είναι μελλοντικοί φόροι. Και τούτο καθώς το χρέος είναι πολύ μεγάλο, το πιο μεγάλο στην ΕΕ και έτσι ό,τι ξοδέψουμε θα υποχρεωθούμε, στην πορεία του χρόνου, να το βάλουμε σε φόρους ως κράτος. Συνεπώς χρειάζεται μια προσοχή στο πώς ξοδεύουμε, έτσι ώστε να βοηθήσουμε ουσιαστικά την οικονομία, χωρίς να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια νέα περιπέτεια», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη και των αγορών και των θεσμών για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα μέσα από αυτή την περιπέτεια με τρόπο ουσιαστικά θετικό για την οικονομία και την κοινωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This