Αναθεώρηση προς το χειρότερο στις εκτιμήσεις της Citigroup για την ύφεση – Φτάσαμε στο 9% για φέτος

Must Read

Βαθύτερη ύφεση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της προβλέπει η Citigroup για τη χώρα μας. Οι νέες εκτιμήσεις της για τη φετινή ύφεση αλλάζουν προς το χειρότερο, καθώς θεωρεί πως το εγχώριο ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 9%, ενώ το 2021 θα ενισχυθεί κατά 3,9%.

Στην προηγούμενη αναφορά της οι προβλέψεις της τοποθετούσαν την ύφεση στο 7,1% φέτος και την ανάπτυξη του 2021 στο 3,7%. Για το 2022 εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα κινηθεί στο +3,1% και τη διετία 2023-2024 στο +2,3%.

Η Citi θεωρεί ότι η πτώση των τουριστικών εσόδων θα επηρεάσει το εγχώριο ΑΕΠ και στο τρίτο τρίμηνο, υπολογίζει όμως ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα βελτιώσει σημαντικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στη συνέχεια.

Τις νέες εκτιμήσεις της δημοσιοποίησε και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), προβλέποντας συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 8,4% το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 και μέση ετήσια μείωση στο εννιάμηνο της τάξης του 8%.

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, η εικόνα της οικονομίας τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν βελτιωμένη, υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία στα τέλη Αυγούστου που χτυπούν καμπανάκι, όπως η σταθεροποίηση του δείκτη οικονομικού κλίματος 9% κάτω από τον μέσο όρο εξαετίας, η εξασθένηση των νέων παραγγελιών για εξαγωγές, η ανακοπή της μερικής ανάκαμψης του τουρισμού και η επιβολή στοχευμένων περιοριστικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This