Κυβερνητική «πόρτα» στις επιχειρήσεις για έκπτωση στις φορολογικές τους υποχρεώσεις λόγω είσπραξης μειωμένων ενοικίων

Must Read

Την… πλάτη τους κράτους είδαν χιλιάδες εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρηματίες και εργαζομένους, που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και έχουν δικαίωμα να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%.

Ξαφνικά, τέθηκαν εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης που προβλέπει έκπτωση από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ποσού ίσου με το 30% των εισοδηματικών τους απωλειών.

Δηλαδή, για ένα ενοίκιο 1.000 ευρώ, θα εισπράξει λόγω της πανδημίας 600 ευρώ. Για τα 400 ευρώ που έχασε, θα αποζημιωνόταν από το κράτος με 120 ευρώ. Τελικά, αυτή η αποζημίωση πήγε περίπατο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο και τον ΕΝΦΙΑ.

Επιχειρηματίες, εκπρόσωποι νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άλλες παρόμοιες οντότητες διαμαρτύρονται πως, αν και έχουν υποχρεωθεί να εισπράξουν τα ενοίκια των μηνών Μαρτίου-Σεπτεμβρίου μειωμένα κατά 40%, εξαιρέθηκαν πριν από τρεις εβδομάδες, ξαφνικά και αναίτια, από το δικαίωμα έκπτωσης φόρου ίσης με το 30% των εισοδηματικών απωλειών που υπέστησαν λόγω μείωσης των ενοικίων.

Μάλιστα, έπεσαν από τα σύννεφα γιατί είχαν υποβάλει κανονικά στο σύστημα TAXISnet δηλώσεις εισοδηματικής απώλειας (δηλώσεις Covid), προκειμένου να ισχύσει και γι αυτούς η έκπτωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This