Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας η Τεχνητή Νοημοσύνη

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 195 δισ. δολάρια προβλέπει έρευνα

Μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία αποτελεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε από την Accenture σε συνεργασία με τη Microsoft, η Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία θα αυξήσει τον ΑΕΠ βάζοντας στα Ταμεία της χώρας από το 2020-2035 περίπου 195 δισ. δολάρια.

Η ελληνική οικονομία όπως αναφέρει η έκθεση θα ενισχυθεί τα 15 αυτά χρόνια με επιπλέον 79 δισ. δολάρια από την αυτοματοποίηση, ενώ όπως υποστηρίζει θα δώσει την ευκαιρία στο ανθρώπινο δυναμικό να γίνει αποδοτικότερο αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά 88 δισ. δολάρια. Επιπροσθέτως, η καινοτομία θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία με 29 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι έλληνες κατανοούν πλήρως τι σημαίνει Τεχνητή Νοημοσύνη, όμως αυτό τους δημιουργεί συγχρόνως και αναστολές καθώς φοβούνται το αυτή θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

Το 65% των ελλήνων όταν ρωτήθηκε για το τι θεωρεί Τεχνητή Νοημοσύνη απάντησε ότι είναι εφαρμογές, όπως chatbots, digital assistants και ρομπότ, ενώ μόνο ένα 2% του πληθυσμού δεν κατανοεί τι σημαίνει ο όρος Τεχνητή Νοημοσύνη.

Επίσης, το 56% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι η χρήση της θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και σε κλάδους, όπως η ιατρική και οι επιστήμες.

Για το αν θα εμπιστεύονταν τις τεχνολογίες ΑΙ το 84% απάντησε ότι ναι θα εμπιστεύονταν εφαρμογές οικιακής κατανάλωσης ενέργειας, ένα ακόμα 84% είπε οικιακής ασφάλειας και ένα 69% στην παρακολούθησης της υγείας.

Ενώ, το 58% είναι δύσπιστο για τη διαχείριση οικονομικών, το 58% στην ασφάλεια των παιδιών και το 57% στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 64% δήλωσε ότι δε θα εμπιστεύονταν πλήρως τις τεχνολογίες ΑΙ, αν αυτές δεν παρέχουν τη δυνατότητα ελέγχου και παρακολούθησης από τον άνθρωπο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη όπως αξιολογούν οι ειδικοί της έρευνας θα αποτελέσει το «καύσιμο» που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία καθώς όπως διαφάνηκε σε αυτήν, τόσο οι ελληνικές επιχειρήσεις όσο και τα ηγετικά στελέχη αναγνωρίζουν τη δυναμική της απλά ακόμα, είναι διστακτικοί στο να επενδύσουν. Συγκεκριμένα, το 85% των στελεχών πιστεύει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών ιδεών. Το 73% ότι θα αλλάξει τη φύση του ανταγωνισμού προκαλώντας ισχυρές μεταβολές στην αγορά, ενώ ένα ποσοστό 71% δήλωσε ότι νιώθει μία αγωνία και κάποιους φόβους αν η εταιρεία του δεν αξιοποιήσει τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό μειονέκτημα έπειτα. (Ανθή)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ