Μικρή πτώση κατέγραψε ο Δείκτης Οικονομίας τον Απρίλιο

Must Read

Πτωτική πορεία κατέγραψε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας στον τομέα της Βιομηχανίας που δημοσιοποίησε το Μάιο το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος ήταν μικρή, καθώς διαμορφώθηκε στις 100,3 (από 101,3) μονάδες, σημειώνοντας χαμηλότερη επίδοση σε σύγκριση με αυτή της αντίστοιχης περυσινής (102,6).

Στις επιχειρήσεις, όπως αναφέρει η έρευνα, μόνο στη Βιομηχανία σημειώθηκε κάποια μικρή βελτίωση των προσδοκιών, γιατί επηρεάζεται περισσότερο από το εξωτερικό περιβάλλον όπου υπάρχουν βελτιωμένες προσδοκίες εξαγωγών. Αντίθετα, στους υπόλοιπους τομείς σημειώνεται επιδείνωση. Επιπλέον, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών βελτιώνεται ομαλά

Στη βιομηχανία σημειώνεται οριακή επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών, λόγω των ήπια ανοδικών εκτιμήσεων για τα αποθέματα. Ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία ενισχύθηκε ελάχιστα τον Απρίλιο, στις 104,4 (από 103,8) μονάδες, φτάνοντας σε μια ελαφρά υψηλότερη επίδοση από την αντίστοιχη περυσινή που ήταν 103,4 μονάδες.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε μία ήπια δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τομέα τους τελευταίους μήνες και σε μία ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης υφιστάμενων παραγωγικών υποδομών, αλλά και της ανάληψης μεγάλων επενδυτικών έργων από ελληνικές βιομηχανίες σε τρίτες χώρες.

Ενώ, η έκδοση ομολογιακών δανείων για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων ενίσχυσης της παραγωγικής δυναμικότητας μεταποιητικών επιχειρήσεων, είχε ως αποτέλεσμα το 1ο  τρίμηνο του 2019 την αύξηση του κύκλου εργασιών σε κλάδους όπως είναι τα τρόφιμα και τα βασικά μέταλλα.

Η έκθεση αναφέρει ότι θα τεθούν σε ισχύ νέες ρυθμίσεις στο μέλλον,  σχετικά με τον συνυπολογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τις οφειλές των εργοδοτών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, που αναμένεται να τονώσουν τη ρευστότητα των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, παρά τη αβεβαιότητα που δημιουργούν οι εμπορικοί πόλεμοι δασμών και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, διαφαίνεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την εγχώρια βιομηχανία.  (Ανθή)

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This