Η οικονομία και τα δισεκατομμύρια δεν είναι… στραγάλια κύριε Σκυλακάκη

Έλα μωρέ και τι έγινε που πέσαμε 3,5 με 4 δισ. ευρώ έξω;

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε -ξανά- μια ατάκα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη στη Βουλή, που δημιούργησε ερωτήματα για το πώς βλέπει το οικονομικό επιτελείο τα δισεκατομμύρια, που με τόσο κόπο πληρώνει ο κόσμος με τους τεράστιους φόρους.

Πριν από λίγες ημέρες, η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τα στοιχεία για το ΑΕΠ και έδειξε ότι «πέσαμε περίπου 3,5 με 4 δισ. ευρώ κάτω», όπως είπε ο Θ. Σκυλακάκης.

Η οικονομία και τα δισεκατομμύρια δεν είναι… στραγάλια για να μην τρέχει τίποτα αν πέσουμε έξω στους αριθμούς, αφού τα… σπασμένα θα τα πληρώσουν και πάλι οι Έλληνες πολίτες. Άσχετα με το αν οι μισοί απειλούνται με κατασχέσεις και οι υπόλοιποι προσπαθούν να βάλουν τα χρέη τους σε μια τάξη, βάζοντάς τα σε ρυθμίσεις που -σε αρκετές περιπτώσεις- δεν μπορούν να πληρώσουν καν.

Ακόμα και τα 32 δισ. ευρώ που θα πάρουμε από την Ευρώπη, δεν είναι όλα επιχορηγήσεις. Ένα μεγάλο κομμάτι -σχεδόν 12,5 δισ. ευρώ- θα είναι δάνεια, τα οποία και θα πρέπει να επιστραφούν στο μέλλον. Τα υπόλοιπα 19,5 δισ. ευρώ θα είναι επιχορηγήσεις, που δεν μετρούν στο χρέος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν τα δισεκατομμύρια… στραγάλια.

Προ ημερών, ο ίδιος υπουργός είχε πει ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά οι προβλέψεις Ελλάδας – ΔΝΤ για τη φετινή ύφεση. Το 8,2% με το 9,5% του Ταμείου, όμως, μεταφράζεται σε σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ, όσο πληρώνουμε δηλαδή κάθε χρόνο στον ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This