ΘΡΑΣΟΣ: Είχε βίλα 1000 τμ στην Κηφισιά και είχε βάλει φέσι στη ΔΕΗ 23.000 ευρώ

Must Read

Μια ακόμη απίστευτη ιστορία, είδε το φως της δημοσιότητας που δείχνει από τη μια το θράσος κάποιων εχόντων και κατεχόντων και από την  άλλη την ανικανότητα της Πολιτείας. Ο λόγος για ιδιοκτήτη βίλας, που είχε βάλει φέσι στη ΔΕΗ, 23.000 ευρώ και είχε εντοπιστεί από το 2017 και κανείς δεν τον ενόχλησε! Το ωραιότερο είχε καταφέρει με πλαστά πιστοποιητικά να επιδοτείται με κοινωνικό τιμολόγιο! 

Την  ίδια ώρα που η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα σε ανθρώπους που ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας! Μετά από δυο χρόνια αποφάσισε τελικά η ΔΕΗ να ξεκινήσει τις διαδικασίες για κατάσχεση της περιουσίας του μεγαλοοφειλέτη, ιδιοκτήτη βίλας 1.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά.

Ο συγκεκριμένος, οποίος μάλιστα – όπως αναφέρει το ΑΠΕ – είχε ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο με πλαστά πιστοποιητικά και κατανάλωνε ρεύμα χωρίς να πληρώνει.

Σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης, η οφειλή του είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ, ενώ κάθε προσπάθεια για είσπραξη των οφειλών είχε αποβεί άκαρπη. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017, ύστερα από έρευνα των υπηρεσιών της ΔΕΗ, ωστόσο τα μέτρα για την είσπραξη του χρέους λαμβάνονται τώρα.

Η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπερβαίνουν συνολικά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελεί βασικό στοιχείο της προσπάθειας διάσωσης της επιχείρησης που είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, αλλά και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Περιλαμβάνεται σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στα μέτρα εξυγίανσης της ΔΕΗ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης και με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όπως επισημαίνει ο υπουργός, μόλις 60.000 καταναλωτές χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια στην εταιρία, ενώ για τους κοινωνικά αδύναμους καταναλωτές θα υπάρχει ειδική μέριμνα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο την είσπραξη 300 – 400 εκατομμυρίων ευρώ, ει δυνατόν μέσα στον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την ανάθεση παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών λειτουργικής υποστήριξης στη διαχείριση του πελατολογίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές, στην εταιρεία QUALCO, έναντι τιμήματος 15.000.000 ευρώ.

Δείτε τις δηλώσεις του Κώστα Χατζηδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1:

https://www.youtube.com/watch?v=M75GpVxcI4k&t=325s

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This