Ρεκόρ αιτήσεων για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής με σχεδόν 80.000 ενδιαφερόμενους

Τα δανεικά από το κράτος μόνη σωτηρία για χιλιάδες επαγγελματίες

Must Read

Σχεδόν 80.000 αιτήσεις έγιναν μέσα σε… 70 ώρες για τον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με τα τηλέφωνα στα λογιστικά γραφεία να «σπάνε» από ενδιαφερομένους που ζητούσαν να κάνουν άμεσα την αίτηση, για να μπουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι πρώτες πληρωμές άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας, η δεύτερη καταβολή θα γίνει έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα εκταμιεύσεις έως το τέλος του μήνα. Το υπουργείο Οικονομικών εκταμίευσε τη Δευτέρα σχεδόν 420.000.000 ευρώ σε 79.004 δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση για τον νέο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου για άμεση ρευστότητα και αποδεικνύει ότι η πανδημία και τα lockdown τον έχουν γονατίσει οικονομικά. Χιλιάδες επαγγελματίες βλέπουν ως μόνη σωτηρία τα δανεικά από το κράτος για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Το ρεκόρ συμμετοχής οφείλεται στο γεγονός ότι δικαίωμα για ένταξη στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχουν πρώτη φορά και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους ή ταμειακή μηχανή, ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και νέες επιχειρήσεις.

Όμως, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που, ενώ πληρούν τις γενικές προϋποθέσεις, είδαν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται. Επιχειρήσεις που άνοιξαν στις αρχές του 2020, έκαναν αίτηση στην πλατφόρμα και διαπίστωσαν ότι δεν δικαιούνται καμία οικονομική ενίσχυση, αν και στο πλαίσιο εντάσσονται και οι νέες επιχειρήσεις.

Καμία απώλεια

Για ποιο λόγο; Σύμφωνα με φοροτεχνικούς, οι εν λόγω επιχειρήσεις είχαν πολύ χαμηλό τζίρο στις αρχές του έτους και το κρίσιμο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου (που είναι ορόσημο για την Επιστρεπτέα #4) εμφανίζουν ότι δεν έχουν καμία απώλεια!

Επίσης, υπάρχουν επιχειρήσεις που πήραν τις τρεις πρώτες Επιστρεπτέες, ωστόσο δεν δικαιούνται την τέταρτη. Ο λόγος; Όλο τον χρόνο είχαν μεγάλη πτώση τζίρου, αλλά δεν είχαν απώλειες το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να χάσουν την επιδότηση.

Το 50% του ποσού είναι μη επιστρεπτέο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στην επιχείρηση έως το τέλος Μαρτίου του 2021. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι θα υλοποιηθούν και νέοι κύκλοι του χρηματοδοτικού σχήματος τόσο τον Δεκέμβριο όσο και το 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This