Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Πιθανή παράταση στην Επιστρεπτέα προκαταβολή 4, πότε ξεκινά το επίδομα θέρμανσης (video)

«Για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για 100 και 120 δόσεις, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες και ανάλογα θα αντιδράσουμε»

«Παράθυρο» για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων αλλά και για παράταση της Επιστρεπτέας προκαταβολής, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο.

Για την Επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε ότι μετά τις τελευταίες εκταμιεύσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα, η ρευστότητα προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι χθες βράδυ είχαν υποβάλει αιτήσεις 380.000 επιχειρήσεις για περίπου 1,9 δισ. ευρώ και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 320.000 επιχειρήσεων 1,53 δισ. ευρώ. Η προθεσμία λήγει την Δευτέρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στο Mega, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση.

Στάθηκε στη σημασία της δέσμευσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι και τον Μάρτιο του 2021: «Η Επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021, θα βοηθήσουμε πάρα πολύ τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και το συνολικό ύψος των μέτρων που προβλέπεται για να βοηθήσουμε την κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021 ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ».

Για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας, υπενθύμισε όσα έχουν ήδη νομοθετηθεί και δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης: «Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με όσα έχουμε ανακοινώσει. Για το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης για 100 και 120 δόσεις, θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες και ανάλογα θα αντιδράσουμε. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών είναι εδώ για όσο χρειαστεί και για ό,τι χρειαστεί. Έχουμε χτίσει τα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία. Μετά από ένα, δύο ή τέσσερις μήνες, βλέποντας την κατάσταση στην πραγματική οικονομία θα πράττουμε ανάλογα. Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης: «Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο και η προκαταβολή θα γίνει επίσης μέσα στον Δεκέμβριο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ