Πάνω από 419.000 επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα προκαταβολή 4! Παράταση και «πάντρεμα» με τον 5ο κύκλο;

Μελετούν τώρα παράταση και ενοποίηση 4ης και 5ης επιστρεπτέας

Must Read

Παράταση, ακόμα και φόρμουλα για την «ενοποίηση» της 4ης και της 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής επεξεργάζεται η κυβέρνηση, εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος για την κρατική ενίσχυση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν υποβάλει αίτηση πάνω από 419.000 επιχειρήσεις, αφού για πρώτη φορά την επιστρεπτέα προκαταβολή μπορούν να πάρουν ατομικές επιχειρήσεις (με ή χωρίς εργαζομένους και ταμειακή), ελεύθεροι επαγγελματίες και νέες επιχειρήσεις.

Η υποβολή αιτήσεων τυπικά έληξε το βράδυ της Δευτέρας και ήδη το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανακοινώσει τους όρους της 5ης επιστρεπτέας σήμερα, ώστε να συνεχιστούν οι αιτήσεις.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν και στον πέμπτο κύκλο θα δίνονται αυτόματα 1.000 και 2.000 ευρώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ή θα επικρατήσει το κριτήριο του τζίρου. Σε κάθε περίπτωση, θα ληφθεί υπ’ όψιν ο τζίρος της περιόδου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου, ενώ το 50% του ποσού δεν θα επιστρέφεται.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης «έχουν υπάρξει συνολικά 12.361 αιτήσεις νέων επιχειρήσεων. Καμία από τις νέες επιχειρήσεις δεν θα αποκλειστεί από το μέτρο. Το μόνο αντικειμενικό κριτήριο είναι ο τζίρος».

Αυτό σημαίνει ότι από το 1,2 δισ. ευρώ που είχε υπολογιστεί για τον τέταρτο γύρο, το ποσό που έχει εκταμιευτεί ξεπερνά το 1,5 δισ. και αναμένεται να φτάσει τα 2 δισ. ευρώ. Ο τέταρτος κύκλος θα υπερκαλύψει δηλαδή και το ποσό της 5ης επιστρεπτέας των 700.000.000 ευρώ.

Γι’ αυτό τον λόγο το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να «προικοδοτήσει» τον πέμπτο κύκλο με έξτρα κονδύλια από τον Προϋπολογισμό του 2021. Στόχος είναι να πέσουν χρήματα στην αγορά, ώστε οι επιχειρήσεις να πληρώσουν φόρους, υποχρεώσεις, ενοίκια -έστω και κουρεμένα κατά 40%-, αλλά και το δώρο Χριστουγέννων.

Μόλις χθες η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως σε τρεις αλλαγές που εισηγήθηκε η κυβέρνηση για τις προηγούμενες επιστρεπτέες προκαταβολές. Δηλώθηκαν τροποποιήσεις σε όρους και προϋποθέσεις, αφού ο τέταρτος κύκλος διαφέρει από τους τρεις προηγούμενους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This