Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Βόμβα: Ο Κατρούγκαλος «έδωσε» συντάξεις μέχρι και 24.000 ευρώ (video)

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας της τις συντάξεις, ωστόσο το πρωί Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ο περιβόητος νόμος Κατρούγκαλου είχε τόσο μεγάλες στρεβλώσεις που θα μπορούσε να πάρει κάποιος σύνταξη μέχρι και 24.000 ευρώ το μήνα.

Κι αυτό γιατί ο προηγούμενος υπουργός Εργασίας δεν προέβλεπε ανώτατο πλαφόν στις συντάξεις όπως όλοι οι προηγούμενοι ασφαλιστικοί νόμοι!

«Ήταν κάτι συνταρακτικό. Βρέθηκα μπροστά σε μια νέα έκπληξη πολύ δυσάρεστη. Ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, 24.000 το μήνα. Σε 10 χρόνια αντιστοιχεί σε 3 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης:

«Έδωσα εντολή το αυτονόητο, δεν κοίταξα να δω αν είναι νόμιμες ή μη. αλλά ηθικά δεν μπορώ να εκδώσω τέτοιου είδους συντάξεις. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα. Μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας που πέταξε και την αιχμή του στον Κατρούγκαλο:

«Είναι ανικανότητα ή δολιότητα; Ένα από τα δύο υπάρχουν. Δεν νοείται υπουργός να γνωρίζει την εξέλιξη του ασφαλιστικού και να δίνει την υπογραφή του για σύνταξη 24.000 ευρώ. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους για τους οποίους εκδόθηκαν ή ετοιμάζονταν αυτές οι αποφάσεις. Είμαι υπέρ της ανταποδοτικότητας του συστήματος αλλά ας έρθουν και αυτοί οι άνθρωποι στην πλευρά της ηθικής».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ