Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μεγαλύτερο κεφάλαιο, μικρότερη επιστροφή ζητούν οι επιχειρήσεις

Επανασχεδιασμό της επιστρεπτέας (μετά το click away) ζητούν τώρα οι επιχειρήσεις.

Must Read

Επανασχεδιασμό της επιστρεπτέας προκαταβολής με πιο ευνοϊκούς όρους, γενναία μέτρα στήριξης και διαγραφή χρεών ζητούν οι επιχειρήσεις της χώρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει το λιανεμπόριο μόνο με τη μέθοδο click away, απόφαση που οδηγεί στην απώλεια του μεγαλύτερου μέρους του χριστουγεννιάτικου τζίρου.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ένα από τα άμεσα μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο» είναι η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της επέκτασης του Προγράμματος Επιστρεπτέας Προκαταβολής. «Ειδικότερα, να επεκταθεί το Πρόγραμμα με Επιστρεπτέες 5 και 6 όπου θα προβλέπεται μεγαλύτερο διαθέσιμο κεφάλαιο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και με το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί να μην ξεπερνά το 30%. Επίσης στις Επιστρεπτέες 1, 2 και 3 -όπου είναι επιστρεπτέο όλο το ποσό- να ισχύσει μείωση κατά 50% των χρημάτων που θα κληθούν να επιστρέψουν οι δικαιούχοι» εξηγεί ο κ. Χατζηθεοδοσίου. Χαρακτηρίζει, δε, απόλυτα λογικό να επανακαθοριστεί το πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και κατ΄ επέκταση και της απασχόλησης, καθώς όσα έχουν γίνει ως σήμερα έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Στο ζήτημα της επιστρεπτέας προκαταβολής αναφέρεται και η ΕΣΕΕ, ζητώντας τον σχεδιασμό ειδικής ενισχυμένης επιστρεπτέας, με στόχευση το εμπόριο και με κριτήριο τη μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι. «Η απώλεια του εορταστικού τζίρου, τον οποίο περιμέναμε ως μάννα εξ ουρανού, θέτει νέα δεδομένα, εν όψει των οποίων η κυβέρνηση, για να διασώσει την πλειονότητα των επιχειρήσεων της χώρας, θα πρέπει πλέον να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά τη διαγραφή χρεών, ως άμεση, αποτελεσματική και κυρίως ρεαλιστική λύση» αναφέρει το ψήφισμα της Συνομοσπονδίας.

Η ΕΣΕΕ θεωρεί απαραίτητη την άμεση θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» επιχειρηματικού τροφοδότη λογαριασμού που θα συνδεθεί με τα POS και θα δώσει στις επιχειρήσεις τη στοιχειώδη ρευστότητα που απαιτείται για να σωθούν από το λουκέτο. Επίσης, την άμεση αναστολή όλων των δόσεων επιχειρηματικών δανείων και τη ρύθμιση του μεγάλου όγκου επιταγών που έχουν εκδοθεί με την προσδοκία του εορταστικού τζίρου, την άμεση απόδοση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους μικρομεσαίους εμπόρους, για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όπως και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This