Ειρηνοδικείο έσωσε την τελευταία στιγμή το σπίτι 4μελους οικογένειας από τα… νύχια των τραπεζών!

Must Read

Αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τελικά το κάνουν κάποια Ειρηνοδικεία της χώρας, στηρίζοντας έμπρακτα οικογένειες που λόγω της 10ετους κρίσης και των συνεπειών της πανδημίας κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα αδέκαστα τραπεζικά ιδρύματα, που με μόνο στόχο τον ισοσκελισμένο ισολογισμό τους δεν διστάζουν να εκποιήσουν ότι είναι δυνατόν να εκποιηθεί.

Διέγραψαν χρέος 105.762 ευρώ

Και αυτό διότι το Ειρηνοδικείο Ιλίου προχώρησε στη διαγραφή οφειλής 105.762 ευρώ, ζευγαριού εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι λόγω της 10χρονης κρίσης υπέστησαν δραματική μείωση του εισοδήματος τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις στοιχειώδης υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται για ζευγάρι οφειλετών γύρω στα 50, με δύο παιδιά, και απολαβές περίπου τα 1300€ τον μήνα. Το ανδρόγυνο  υπέστη τα τελευταία χρόνια ραγδαία πτώση των εισοδημάτων του με καθυστερήσεις πληρωμών, εξαντλητικά ωράρια χωρίς αμοιβές και υψηλό κόστος διαβίωσης, καθώς συνέδραμαν οικονομικά και τα τέκνα τους.

Αδύνατον να ανταποκριθούν

Η Ειρηνοδίκης, με βάσει το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δέχτηκε ότι το ζευγάρι των δανειοληπτών, με τα καθημερινά έξοδα, το κόστος διαβίωσης και τα ελάχιστα έσοδα τους, είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στο βάρος των 155.000€ περίπου που όφειλαν σε δύο τράπεζες, από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Έτσι απέρριψε τις ενστάσεις των τραπεζών και εξαίρεσε την περιουσία των δανειοληπτών από την ρευστοποίηση. Το συνολικό ποσό που τελικά θα κληθεί να πληρώσει η οικογένεια, ανέρχεται στα 50.300 € περίπου, σε 240 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Παράλληλα σύμφωνα με το dikastiko η απόφαση του Ειρηνοδικείου προστατεύει από ρευστοποίηση, ακίνητο στο Ίλιον Αττικής, όπου κατείχαν ποσοστό 50%, εξ’ αδιαιρέτου και η αντικειμενική του οποίου δεν ξεπερνά τα 60.000€.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This