Λήγει ΣΗΜΕΡΑ και η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – Ποια είναι τα πρόστιμα

Must Read

Λήγει σήμερα η παράταση μια ημέρας που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν ή κάνουν φορολογικές δηλώσεις με σημαντικά λάθη θα είναι υψηλά, ξεκινώντας από 100 μέχρι και 500 ευρώ.

Ειδικότερα, το πρόστιμο ορίζεται στα:

  • 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).
  • 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Έχουν ήδη βεβαιωθεί φόροι 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέχρι και την Κυριακή είχαν υποβληθεί πάνω από 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, αλλά περίπου 150.000 φορολογούμενοι δεν είχαν προχωρήσει στην υποβολή της δήλωσής τους.

Αύριο λήγει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This