Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει καλύτερες μέρες στην Ελλάδα…

Must Read

Η πρώτη θετική ένδειξη για αλλαγή του οικονομικού κλίματος προς το καλύτερο στην Ελλάδα φάνηκε χθες. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο δείκτης του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο του 2019  για την χώρα μας ήταν ανώτερος από τον μέσο όρο του αντίστοιχου δείκτη των χωρών της Ευρωζώνης.

Τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 2014! Δηλαδή, τα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα βρισκόταν… στα down του.

Τον Ιούνιο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ήταν στο 101%, ενώ τον Ιούλιο ανέβηκε στο 105,3%, καθώς μετά την έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία οι επενδυτές δείχνουν να θέλουν να επιστρέψουν, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων σε βιομηχανία και εμπόριο.

Κι ενώ η Ελλάδα έπιασε 105,3% τον Ιούλιο, στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος το ίδιο διάστημα έπεσε από ποσοστό 103,3% στο 102,7%.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει την πορεία του δείκτη οικονομικού κλίματος την τελευταία 5ετία. Με μπλε χρώμα είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας επί ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινο χρώμα φαίνεται ο μέσος όρος του οικονομικού κλίματος στις υπόλοιπες 19 χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This