Πρώτα κορόιδευαν για μήνες τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τώρα «τρέχουν» να τους πληρώσουν!

Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν τα «κουρεμένα» ενοίκια του Νοεμβρίου

Must Read

Μετά την κατακραυγή από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν για μήνες την κρατική αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια που εισέπραξαν το υπουργείο Οικονομικών θυμήθηκε να… τρέξει τις διαδικασίες για να αποφύγει τα χειρότερα.

Το οικονομικό επιτελείο αντιλήφθηκε ότι πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκκαθάριση των δηλώσεων Covid και να πληρώσει τους ιδιοκτήτες, με το πέρας των εορτών, αποδεικνύοντας ότι κινείται χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας έσπευσε να ανακοινώσει πως για τα ενοίκια Νοεμβρίου των οποίων η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου η αποζημίωση θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, οι απώλειες του μηνός Δεκεμβρίου θα καλυφθούν με τη μορφή αποζημίωσης μέσα στον Ιανουάριο ή στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τα μειωμένα ενοίκια κατά 100% του Ιανουαρίου θα πληρωθούν μέσα στο δεύτερο μήνα του 2021.

Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είναι μόνο οι έχοντας… δισέλιδη λίστα ακινήτων στο «πόθεν έσχες», αλλά και μισθωτοί και συνταξιούχοι που εισπράττουν ένα ενοίκιο και συμπληρώνουν το εισόδημά τους.

Τους καθυστερεί αλλά τους επιβάλλει να πληρώνουν

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί για μήνες την καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες, την ώρα που τους επιβάλλει να πληρώσουν κανονικά στο τέλος κάθε μήνα τη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Εν μέσω δεύτερου lockdown, η κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί πως στο ζήτημα των ενοικίων μπορεί να επιβληθεί το μέτρο των… πολλών ταχυτήτων. Αδιαφορεί χαρακτηριστικά για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και λαμβάνουν επί μήνες το ποσό των 534 ευρώ. Με αυτό το εισόδημα καλούνται να καταβάλλουν το 60% του ενοικίου για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.

Στην πλειονότητα πρόκειται για φορολογουμένους της λεγόμενης «μεσαίας τάξης», που μετά τα 10ετή Μνημόνια αναγκάζονται να σηκώσουν και το βάρος της υγειονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This