Ακόμα περιμένουν το βοήθημα των 400 ευρώ οι επιστήμονες 

Οι επιστήμονες έχουν φτάσει στα όριά τους

Must Read

Θυμός και απόγνωση επικρατεί στον επιστημονικό κόσμο της χώρας εξαιτίας της ανικανότητας και του εμπαιγμού από την κυβέρνηση αναφορικά με τη στήριξή του.

Αν και τελειώνει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, περίπου 100.000 επιστήμονες ακόμη περιμένουν το έκτακτο βοήθημα των 400 ευρώ που, σημειωτέον, θα δοθεί από δικά τους λεφτά!

Επείγον αίτημα προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη υπέβαλαν χθες: το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής τους από 22 Δεκεμβρίου, για την επίσπευση της καταβολής του χορηγήματος των 400 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ.

Όπως επισημαίνουν, «η οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, καθώς μεγάλο τμήμα αυτών λόγω των συνεπειών της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο κάλυψης ακόμη και βασικών βιοτικών αναγκών. Συνεπώς, το χορήγημα από τον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, ύψους 400 ευρώ, το οποίο δεν θα αντληθεί από κρατικούς πόρους αλλά πόρους που έχουν σχηματιστεί από δικές μας εισφορές από το 2011, πρέπει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους δικαιούχους. Με δεδομένο ότι το ζήτημα εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες, περαιτέρω καθυστερήσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. Οι επιστήμονες έχουν φτάσει στα όριά τους».

Οι φορείς ζητούν την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για την ανάρτηση της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη», που σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου έπρεπε να είχε λάβει χώρα από τις 10 Ιανουαρίου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εργασίας ότι ο Κωστής Χατζηδάκης θα έχει επαφή με τους εκπροσώπους πέντε επιστημονικών φορέων (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), κατά την οποία θα συζητηθεί -μεταξύ άλλων- το θέμα της καταβολής του έκτακτου επιδόματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This