Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Από εβδομάδα σε εβδομάδα πάει η διάταξη για τις επιταγές, παρατείνοντας την αγωνία για χιλιάδες επιχειρήσεις

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει το μέτρο, αλλά ακόμη δεν έχει εκδοθεί ο νόμος

Τη ρύθμιση για το «καυτό» θέμα των επιταγών περιμένουν με αγωνία χιλιάδες επιχειρήσεις, βλέποντας την κυβέρνηση να καθυστερεί αδικαιολόγητα την έκδοση της σχετικής διάταξης για την παράταση πληρωμής των αξιογράφων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η διάταξη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, παρότι οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση είχαν γίνει πριν από 12 μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι επαγγελματίες και έμποροι που επικοινωνούν με τις τράπεζες για να διευθετήσουν την παράταση πληρωμής ενημερώνονται έκπληκτοι ότι το μέτρο έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών με δελτίο Τύπου, αλλά δεν έχει εκδοθεί ο νόμος!

Προβλέπεται παράταση 75 ημερών

Υπενθυμίζεται ότι στη διάταξη προβλέπεται παράταση 75 ημερών στην πληρωμή επιταγών και συναλλαγματικών που εκδόθηκαν ή λήγουν από τις αρχές Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου. Επίσης, για όσα αξιόγραφα είχαν ημερομηνία εμφάνισης από 18/11/2020 έως 31/12/2020 και καλύπτονταν από το μέτρο της αναστολής των προθεσμιών λήξης ή πληρωμής τους κατά 75 μέρες θα προβλεφθεί η παράταση της αναστολής των εν λόγω προθεσμιών κατά επιπλέον 45 μέρες.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο εντάσσονται επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών κατά τουλάχιστον 40% την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ